Ušećereni bademi

1 čaša očišćenih badema 1 čaša kristal šećera 1 čaša hladne vode Priprema: Stavite u hladnu tavu jednaku količinu šećera, badema i vode. Pustite da vrije na srednje jakoj vatri uz neprestano miješanje. Nakon 10.-ak minuta prženja, šećer će se početi grudvati.  Kada ispari sva voda i smjesa postane blijedo ružićasta i jako suha, odmah skinite s vatre te istresite na papir za pečenje. Bademe raširite da  se ne bi slijepili jedan za drugog. Ostavite da se hlade 10 minuta, a potom ih stavite u zdjelu za serviranje.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+5)
Tradicionalan Dalamtinski specijalitet za blagdane

Ušećereni bademi

Potrebni sastojci (za 2 osobe):

  • 1 čaša očišćenih badema
  • 1 čaša kristal šećera
  • 1 čaša hladne vode

Priprema:

Stavite u hladnu tavu jednaku količinu šećera, badema i vode.
Pustite da vrije na srednje jakoj vatri uz neprestano miješanje.
Nakon 10.-ak minuta prženja, šećer će se početi grudvati. 
Kada ispari sva voda i smjesa postane blijedo ružićasta i jako suha, odmah skinite s vatre te istresite na papir za pečenje.
Bademe raširite da  se ne bi slijepili jedan za drugog.
Ostavite da se hlade 10 minuta, a potom ih stavite u zdjelu za serviranje.
 

Prosjek: 4 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)