Umak od hrena

Autor: SLAVICA.99   (palac x 82) |moji recepti


recepti_bez_slike

Ako je umak presvijetli, dodajte mu pola žličice šećera popržena s malo ulja i prokuhajte. Okus umaka se time ništa ne kvari. Umjesto svježeg hrena možete upotrijebiti konzervirani, ali pazite daje što manje začinjen. Inače, korijen hrena poželjno je prethodno držati u hladnoj vodi 24 sata da bi se osvježio, a zatim se nariba.

Sastojci:

  • 2 žlice brašna
  • 4 dl mlijeka
  • 1 žlica hrena
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica limunovog soka
  • vegeta, šećer, sol

Priprema:

Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zaprešku. Tada zalijte prvo s malo hladnog mlijeka, pa tek onda dodajte toplo mlijeko i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i žličicom šećera, dodajte naribani hren i kuhajte oko 10 minuta da se umak zgusne. U zgotovljeni umak umiješajte limunov sok. Poslužite s kuhanom govedinom i junetinom, kuhanom svinjetinom iz salamure, kuhanim svinjskim, goveđim i junećim jezikom, kuhanom ribom.

Prosjek: 4 (+455)
2 žlice brašna 4 dl mlijeka 1 žlica hrena 2 žlice maslaca 1 žlica limunovog soka vegeta, šećer, sol Priprema: Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zaprešku. Tada zalijte prvo s malo hladnog mlijeka, pa tek onda dodajte toplo mlijeko i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i žličicom šećera, dodajte naribani hren i kuhajte oko 10 minuta da se umak zgusne. U zgotovljeni umak umiješajte limunov sok. Poslužite s kuhanom govedinom i junetinom, kuhanom svinjetinom iz salamure, kuhanim svinjskim, goveđim i junećim jezikom, kuhanom ribom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+455)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
osam i dva jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"