Turopoljsko varivo od korabe s krumpirom

Autor: eva   (palac x 10895) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
40 dag korabe (broskve) 50 dag krumpira 1 glavica luka 1 dl mlijeka 2 žlice kiselog vrhnja 2 žlice brašna 1 žlica limunovog soka mljevena crvena paprika (slatka) 1 grančica peršinovog lista mast, vegeta, sol Priprema: Korabu i krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte narezanu korabu i krumpir te zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri dok povrće potpuno ne omekša. Tada umiješajte u mlijeku razmućeno brašno i mljevenu papriku, posolite, pospite vegetom i zajedno kuhajte oko 5 minuta. Zgotovljeno varivo začinite limunovim sokom, umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim peršinovim listom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.4 (+7)

Sastojci:

  • 40 dag korabe (broskve)

  • 50 dag krumpira

  • 1 glavica luka

  • 1 dl mlijeka

  • 2 žlice kiselog vrhnja

  • 2 žlice brašna

  • 1 žlica limunovog soka

  • mljevena crvena paprika (slatka)

  • 1 grančica peršinovog lista

  • mast, vegeta, sol

Priprema:

Korabu i krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte narezanu korabu i krumpir te zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri dok povrće potpuno ne omekša. Tada umiješajte u mlijeku razmućeno brašno i mljevenu papriku, posolite, pospite vegetom i zajedno kuhajte oko 5 minuta. Zgotovljeno varivo začinite limunovim sokom, umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim peršinovim listom.

 

Prosjek: 4.4 (+7)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)