Torta s kremom od badema

recepti_bez_slike
6 žumanjka 25 dkg šećera 20 dkg brašna snijeg od bjelanjka četvrtina litre slatkog vrhnja 5 dkg šećera Krema: 4 žumanca 20 dkg šećera 2 dl mlijeka 15 dkg maslaca 20 dkg badema Postupak pripreme Žumanjke i šećer miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte prosijano brašno i snijeg naizmjenično. Smjesu stavite u namazani i posuti oblik i pecite pri jednoličnoj temperaturi. Kad je torta hladna, razrežite ju na 3 lista, nadjenite kremom i nakitite tučenim, pošećerenim slatkim vrhnjem. Krema se pravi tako da se žumanjci, šećer i mlijeko tuku na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se ohladi, doda se u dobro izmiješani maslac zajedno s oguljenim i samljevenim bademima. Krema:  oguliti, samljeti bademe, izmiješati šećer, žumanjak, mlijeko, tući na pari, ohladiti, miješati maslac, dodati hladnu kremu,  miješati, dodati bademe. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+397)

Sastojci

  • 6 žumanjka
  • 25 dkg šećera
  • 20 dkg brašna
  • snijeg od bjelanjka
  • četvrtina litre slatkog vrhnja
  • 5 dkg šećera

Krema:

  • 4 žumanca
  • 20 dkg šećera
  • 2 dl mlijeka
  • 15 dkg maslaca
  • 20 dkg badema

Postupak pripreme

Žumanjke i šećer miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte prosijano brašno i snijeg naizmjenično. Smjesu stavite u namazani i posuti oblik i pecite pri jednoličnoj temperaturi. Kad je torta hladna, razrežite ju na 3 lista, nadjenite kremom i nakitite tučenim, pošećerenim slatkim vrhnjem.

Krema se pravi tako da se žumanjci, šećer i mlijeko tuku na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se ohladi, doda se u dobro izmiješani maslac zajedno s oguljenim i samljevenim bademima.

Krema:  oguliti, samljeti bademe, izmiješati šećer, žumanjak, mlijeko, tući na pari, ohladiti, miješati maslac, dodati hladnu kremu,  miješati, dodati bademe.

Prosjek: 4 (+397)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)