Torta od sira

Autor: marina9   (palac x 10622) |moji recepti

0
50 g oštrog brašna za kolače 1 paketić arome limuna 50 g škrobnog brašna 5 g šećera 1 žličica praška za pecivo 2 jaja 4 žlice vruće vode Sastojci za kremu 10 listića bijele želatine 800ml.kompota od breskvi 3 žlice soka od naranče 50 g šećera 500g kravljeg sira 400 ml slatkog vrhnja Potrebno za ukrašavanje 200 ml slatkog vrhnja kremfiks učvrščivač za šlag Priprema biskvita Pjenasto umutite jaja s 4 žlice vruće vode,šećerom i aromom limuna te umiješajte brašno ,škrobno brašno i prašak za pecivo. Smijesu ulijte u kalup za tortu ,poravnajte površinu i pecite 35 minuta na 180°C. Breskve dobro ocijedite ,usitnite i zgnječitete te ih ugrijte u loncu sa sokom od naranče i šrćerom u tu smjesu dodajete prethodno namočenu i ocijeđenu žaletinui rastopite je. Lonac maknite sa štednjaka i umiješajte ohlađeni sir. Vrhnje istucite u šlag i dodajte je kremi. Kremu nanesite na biskvit pa tortu ostavite najmanje 3 sata u hladnjaku. Istucite slatko vrhnje s učvrščivačem i ukrasite tortu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
torta od sira - slika

Sastojci za biskvit

  • 50 g oštrog brašna za kolače
  • 1 paketić arome limuna
  • 50 g škrobnog brašna
  • 5 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 4 žlice vruće vode

Sastojci za kremu

  • 10 listića bijele želatine
  • 800ml.kompota od breskvi
  • 3 žlice soka od naranče
  • 50 g šećera
  • 500g kravljeg sira
  • 400 ml slatkog vrhnja

Potrebno za ukrašavanje

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • kremfiks učvrščivač za šlag

Priprema biskvita

Pjenasto umutite jaja s 4 žlice vruće vode,šećerom i aromom limuna te umiješajte brašno ,škrobno brašno i prašak za pecivo. Smijesu ulijte u kalup za tortu ,poravnajte površinu i pecite 35 minuta na 180°C. Breskve dobro ocijedite ,usitnite i zgnječitete te ih ugrijte u loncu sa sokom od naranče i šrćerom u tu smjesu dodajete prethodno namočenu i ocijeđenu žaletinui rastopite je. Lonac maknite sa štednjaka i umiješajte ohlađeni sir. Vrhnje istucite u šlag i dodajte je kremi. Kremu nanesite na biskvit pa tortu ostavite najmanje 3 sata u hladnjaku. Istucite slatko vrhnje s učvrščivačem i ukrasite tortu.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)