Torta od sira

Autor:   (palac x 1716) |moji recepti
recepti_bez_slike

Ljubitelje raznih slastica u kojima se upotrebljava sir sigurno će razveseliti jedna ovakva torta od sira koju će moći brzo napraviti jer ne treba posebno peći tijesto nego se ono napravi od kupljenih keksa.

Sastojci za tortu od sira - podlogu:

  • 200g zdrobljenog graham ili digestiv keksa
  • 80g rastopljenog maslaca
  • 65g smeđeg ili običnog šećera
  • prstohvat soli 

Sastojci za tortu od sira - kremu:

  • 400g krem sira (Philadelfia ili Dukat za mazanje)
  • 350g ricotte ili bilo kojeg svježeg light sira
  • 200g šećera
  • koricom limuna
  • dodati jedno po jedno jedno cijelo jaje (ukupno 2 komada)
  • prah vanilij štapića
  • malo maraskina

Postupak pripreme

Graham ili digestiv keksi se zdrobe i pomiješaju s rastopljenim maslacem. Tome se dodaje šećer i mrvica soli, promiješa se i utisne na dno kalupa za torte. Krem sir (Philadelfia ili Dukat za mazanje) umutiti pjenasto s ricottom ili bilo kojim svježim light sirom. Dodati ostale sastojke u kremu od sira i dobro izmiješati. Preliti kremu po keksima i peći oko 45min. na 180°C, dok se nadjev nije skupio na rubovima, ali da ostane drhtav u sredini. Izvaditi da se malo ohladi, pa preliti po torti 450 ml milerama (ili kiselo vrhnje), 3 žlice šećera. Zapeći na 10 minuta. Najbolje da odstoji preko noći u frižideru prije posluživanja.

200g zdrobljenog graham ili digestiv keksa 80g rastopljenog maslaca 65g smeđeg ili običnog šećera prstohvat soli  Sastojci za tortu od sira - kremu: 400g krem sira (Philadelfia ili Dukat za mazanje) 350g ricotte ili bilo kojeg svježeg light sira 200g šećera koricom limuna dodati jedno po jedno jedno cijelo jaje (ukupno 2 komada) prah vanilij štapića malo maraskina Postupak pripreme Graham ili digestiv keksi se zdrobe i pomiješaju s rastopljenim maslacem. Tome se dodaje šećer i mrvica soli, promiješa se i utisne na dno kalupa za torte. Krem sir (Philadelfia ili Dukat za mazanje) umutiti pjenasto s ricottom ili bilo kojim svježim light sirom. Dodati ostale sastojke u kremu od sira i dobro izmiješati. Preliti kremu po keksima i peći oko 45min. na 180°C, dok se nadjev nije skupio na rubovima, ali da ostane drhtav u sredini. Izvaditi da se malo ohladi, pa preliti po torti 450 ml milerama (ili kiselo vrhnje), 3 žlice šećera. Zapeći na 10 minuta. Najbolje da odstoji preko noći u frižideru prije posluživanja.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
pet i jednako je devet
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika ivančica's

ova torta je prava fantazija!!! Nešto najbolje što sam probala. Moj suprug je bio skeptičan kad je čuo da radim tortu od sira, ali je i sam ostao ugodno iznenađen. jedini problem je što se ne može prestat jesti pa kad vam gosti dođu najbolje je da napravite dvije - naša je otišla u roku od 15 minuta.

"Još jedan recept iz TOP 50"