Torta od naranči

recepti_bez_slike
Tijesto  1 jaje  7 žumanjaka  28 dag šećera  strugana korica od 1 naranče  12 dag mljevenih badema (oraha)  2 jušne žlice mrvica  7 bjelanjaka  Nadjev crni biskvit izmrvljen sok od 2 naranče 3 - 4 žice pekmeza od naranče ili marelice 2 žlice sirupa od naranče po potrebi 4 naranče narezane na ploške 2 vrećice preljeva za torte priprema: Pjenasto umutite jaje i 7 žumanjaka sa šećerom. Dodajte koricu od naranče, orahe i mrvice. Posebno istucite čvrst snijeg od 7 bjelanjaka, pa ga lagano žlicom umiješajte u žumanjke. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva, smjesu izlijte u dobro nauljen i pobrašnjen lim pa pecite 35 - 40 minuta. Pečeno tijesto ohladite na mrežici. Ohlađeno tijesto prerežite nožem ili koncem na 3 jednaka dijela.  Nadjev  6 žumanjaka  15 dag šećera  sok od 3 naranče  1 žlica brašna  20 dag maslaca  Žumanjke, šećer i narančin sok pjenasto umutite, dodajte brašno,  miješajte na pari dok se ne zgusne. U ohlađeno dodajte pjenasto izmiješan maslac. Dobro izmiješanim nadjevom premažite prvi i drugi dio tijesta, a ostatkom premažite cijelu tortu.  Ukras  2 manje naranče  15 dag šećera  2 žlice vode  2 dl slatkog vrhnja  Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag, pa ukrasite tortu, a poseban ukras su ušećerene kriške naranče, koje pripremimo na sljedeći način: Naranče ogulimo, pa uklonimo i bijeli dio kore. Razdijelimo na kriške. Šećer kuhamo s vodom 10 - 15 minuta da se potpuno zgusne. Svaku krišku nabodemo na čačkalicu, pa uronimo u šećer nekoliko puta. Ostavimo na čakalici koju zabodemo u jabuku ili naranču, kako bi se potpuno osušila. Ukrasimo tortu.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+673)

sastojci:

Tijesto 

  • 1 jaje 
  • 7 žumanjaka 
  • 28 dag šećera 
  • strugana korica od 1 naranče 
  • 12 dag mljevenih badema (oraha) 
  • 2 jušne žlice mrvica 
  • 7 bjelanjaka 

Nadjev

  • crni biskvit
  • izmrvljen sok od 2 naranče
  • 3 - 4 žice pekmeza od naranče ili marelice
  • 2 žlice sirupa od naranče po potrebi
  • 4 naranče narezane na ploške
  • 2 vrećice preljeva za torte

priprema:

Pjenasto umutite jaje i 7 žumanjaka sa šećerom. Dodajte koricu od naranče, orahe i mrvice. Posebno istucite čvrst snijeg od 7 bjelanjaka, pa ga lagano žlicom umiješajte u žumanjke. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva, smjesu izlijte u dobro nauljen i pobrašnjen lim pa pecite 35 - 40 minuta. Pečeno tijesto ohladite na mrežici. Ohlađeno tijesto prerežite nožem ili koncem na 3 jednaka dijela. 

Nadjev 

  • 6 žumanjaka 
  • 15 dag šećera 
  • sok od 3 naranče 
  • 1 žlica brašna 
  • 20 dag maslaca 

Žumanjke, šećer i narančin sok pjenasto umutite, dodajte brašno,  miješajte na pari dok se ne zgusne. U ohlađeno dodajte pjenasto izmiješan maslac. Dobro izmiješanim nadjevom premažite prvi i drugi dio tijesta, a ostatkom premažite cijelu tortu. 

Ukras 

  • 2 manje naranče 
  • 15 dag šećera 
  • 2 žlice vode 
  • 2 dl slatkog vrhnja 

Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag, pa ukrasite tortu, a poseban ukras su ušećerene kriške naranče, koje pripremimo na sljedeći način: Naranče ogulimo, pa uklonimo i bijeli dio kore. Razdijelimo na kriške. Šećer kuhamo s vodom 10 - 15 minuta da se potpuno zgusne. Svaku krišku nabodemo na čačkalicu, pa uronimo u šećer nekoliko puta. Ostavimo na čakalici koju zabodemo u jabuku ili naranču, kako bi se potpuno osušila. Ukrasimo tortu. 

Prosjek: 4 (+673)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)