TORTA OD JAGODA

recepti_bez_slike
5 bjelanjaka 25 dkg šećera 5 žumanjaka 30 dkg brašna 1 prašak za pecivo Sirup: sok od 2 limuna 2 žlice vode 2-3 zlice šećera Prokuhati i preliti obadvije polovice tijesta. Krema: 6 žumanjaka 1 cijelo jaje 30 dkg čokolade 10 dkg šećera u prahu 6 bjelanjka 10 dkg šećera u prahu 10 dkg margarina 2 izrađene šlag pjene ili pola l slatkog vrhnja kilogram jagoda Priprema: žumanjke, cijelo jaje, čokoladu i šećer u prahu kuhati na pari. Izraditi snijeg od bjelanjaka i šećera pa umiješati u vruću kremu. U hladnu kremu umiješati izrađen margarin i izrađen šlag. Na jednu polovicu tijesta staviti 80 dkg do 1 kg jagoda (narezanih). Na to prelti pola kreme. Drugu polovicu tijesta istrgati na komadiće, natopiti u kremu i složiti gore. Ostavi do drugog dana u kalupu. Ukrasiti slatkim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
U sezoni jagoda češće spremam ovu tortu, a nešto rijeđe kolač. Zapravo, kalup ionako možete birati sami.

Tijesto:

  • 5 bjelanjaka
  • 25 dkg šećera
  • 5 žumanjaka
  • 30 dkg brašna
  • 1 prašak za pecivo

Sirup:

  • sok od 2 limuna
  • 2 žlice vode
  • 2-3 zlice šećera

Prokuhati i preliti obadvije polovice tijesta.

Krema:

  • 6 žumanjaka
  • 1 cijelo jaje
  • 30 dkg čokolade
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 6 bjelanjka
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 10 dkg margarina
  • 2 izrađene šlag pjene ili pola l slatkog vrhnja
  • kilogram jagoda

Priprema:

žumanjke, cijelo jaje, čokoladu i šećer u prahu kuhati na pari. Izraditi snijeg od bjelanjaka i šećera pa umiješati u vruću kremu. U hladnu kremu umiješati izrađen margarin i izrađen šlag.
Na jednu polovicu tijesta staviti 80 dkg do 1 kg jagoda (narezanih). Na to prelti pola kreme. Drugu polovicu tijesta istrgati na komadiće, natopiti u kremu i složiti gore.
Ostavi do drugog dana u kalupu. Ukrasiti slatkim vrhnjem.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)