Torta od jabuka

recepti_bez_slike
1 dl ulja, 8 dkg šećera, sok od 1/2 limuna, 5 dkg oraha, 4-5 jabuka, rum. BISKVIT 3 žutanjka, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, kora limuna, 3 bjelanjka, 5 dkg đema od višanja ili marelice, 2 dl slatkog vrhnja. Postupak pripreme U veću okruglu posudu stavite 1 dl ulja, pospite šećerom i pržite do svjetlog karamela. Zatim složite oguljene, očišćene polovice jabuka, tako da je prerezana strana okrenuta prena gore i stavite peći na temperaturu oko 220 st, C 15-20 minuta. Zatim posudu s jabukama izvadite iz pećnice, pospite rezanim orasima, poškropite limunovim sokom i prelijte biskvitnom smjesom. (Žutanjke sa šećerom izmješejte pa dodajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka). Po želji možete dodati malo ruma. Ponovo stavite sve u pećnicu i pecite tortu na temperaturi od 185 st. C oko 20 minuta. Pećenu tortu malo ohladite i preokrenite na tanjur. Ukrasite đemom i slatkim vrhnjem. Za tortu se ne koristi kalup za tortu već obučna posuda. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+828)
Marija je predložila recept za tortu od jabuka. Ova torta je veoma jednostavna za raditi i vrlo ukusna.

Sastojci

  • 1 dl ulja,
  • 8 dkg šećera,
  • sok od 1/2 limuna,
  • 5 dkg oraha,
  • 4-5 jabuka, rum.

BISKVIT

  • 3 žutanjka,
  • 6 žlica šećera,
  • 6 žlica brašna,
  • kora limuna,
  • 3 bjelanjka,
  • 5 dkg đema od višanja ili marelice,
  • 2 dl slatkog vrhnja.

Postupak pripreme

U veću okruglu posudu stavite 1 dl ulja, pospite šećerom i pržite do svjetlog karamela. Zatim složite oguljene, očišćene polovice jabuka, tako da je prerezana strana okrenuta prena gore i stavite peći na temperaturu oko 220 st, C 15-20 minuta. Zatim posudu s jabukama izvadite iz pećnice, pospite rezanim orasima, poškropite limunovim sokom i prelijte biskvitnom smjesom. (Žutanjke sa šećerom izmješejte pa dodajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka). Po želji možete dodati malo ruma. Ponovo stavite sve u pećnicu i pecite tortu na temperaturi od 185 st. C oko 20 minuta. Pećenu tortu malo ohladite i preokrenite na tanjur. Ukrasite đemom i slatkim vrhnjem.

Za tortu se ne koristi kalup za tortu već obučna posuda.

Prosjek: 4 (+828)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)