Torta od banana i papaje

recepti_bez_slike
Tijesto  6 bjelanjaka  6 žumanjaka  15 dag šećera  15 dag brašna  1 žličica cimeta  1 dl soka od banana  3 žlice likera od banana (po želji)  Nadjev  12 listića bijele želatine  6 većih banana  10 dag šećera  1 sok od limuna  50 dag kiselog vrhnja  Ukrasi  karamelizirani lješnjaci ili prženi listići badema  1 vrećica preljeva za torte  3 žlice likera od banana ili soka od banana  2,5 dl vode  2 žlice šećera  polovica banane  polovica papaje  sok od 1 limuna  priprema: Od bjelanjaka napravite snijeg. Žumanjke i šećer miješajte dok krema postane svijetla. Brašno s cimetom i snijeg od bjelanjaka oprezno pomiješajte s kremom od žumanjaka. Tijesto stavite u namašten ili masnim papirom obložen lim za tortu, pa pecite 35 - 40 min. u pećnici na 180 stupnjeva. Banane usitnite i sa šećerom, limunovim sokom i kiselim vrhnjem napravite pire. Želatinu otopite prema uputi na vrećici, dodajte nadjevu. Ostavite da se malo stvrdne, još dobro promiješajte. Biskvit dva puta  preržite i namočite sokom i likerom. Po trećinu nadjeva stavite na svaki biskvit, tortu cijelu premažite. Ukrasite kriškama papaje i listićima banane. Voće premažite sokom od limuna, a zatim preljev razmutite s vodom, šećerom i po želji likerom od banana, prokuhajte prema uputi na vrećici i stavite na tortu. Tortu okolo posipajte karameliziranim lješnjacima ili prženim listićima badema. To je to, i na kraju još ostavite na hladnom 2-3 sata.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+285)

sastojci:

Tijesto 

  • 6 bjelanjaka 
  • 6 žumanjaka 
  • 15 dag šećera 
  • 15 dag brašna 
  • 1 žličica cimeta 
  • 1 dl soka od banana 
  • 3 žlice likera od banana (po želji) 

Nadjev 

  • 12 listića bijele želatine 
  • 6 većih banana 
  • 10 dag šećera 
  • 1 sok od limuna 
  • 50 dag kiselog vrhnja 

Ukrasi 

  • karamelizirani lješnjaci ili prženi listići badema 
  • 1 vrećica preljeva za torte 
  • 3 žlice likera od banana ili soka od banana 
  • 2,5 dl vode 
  • 2 žlice šećera 
  • polovica banane 
  • polovica papaje 
  • sok od 1 limuna 

priprema:

Od bjelanjaka napravite snijeg. Žumanjke i šećer miješajte dok krema postane svijetla. Brašno s cimetom i snijeg od bjelanjaka oprezno pomiješajte s kremom od žumanjaka. Tijesto stavite u namašten ili masnim papirom obložen lim za tortu, pa pecite 35 - 40 min. u pećnici na 180 stupnjeva. Banane usitnite i sa šećerom, limunovim sokom i kiselim vrhnjem napravite pire. Želatinu otopite prema uputi na vrećici, dodajte nadjevu. Ostavite da se malo stvrdne, još dobro promiješajte. Biskvit dva puta  preržite i namočite sokom i likerom. Po trećinu nadjeva stavite na svaki biskvit, tortu cijelu premažite. Ukrasite kriškama papaje i listićima banane. Voće premažite sokom od limuna, a zatim preljev razmutite s vodom, šećerom i po želji likerom od banana, prokuhajte prema uputi na vrećici i stavite na tortu. Tortu okolo posipajte karameliziranim lješnjacima ili prženim listićima badema. To je to, i na kraju još ostavite na hladnom 2-3 sata. 

Prosjek: 4 (+285)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)