Torta "Medeno srce"

Autor: kana   (palac x 28335) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
čaša vode (3 dl)        čaša šećera (3 dl) čaša ulja (3 dl) 3 žlice džema 1  žlićica cimeta čaša brašna (3 dl)  1 žlićica sode bikarbone  voće (višnje, malina, jagoda, banana  ili  po želji) slatko vrhnje za šlag  1/2 l Sastojci za glazuru: 3 dl vode 3dl šećera  3 žlice kakaa malo margarina oko 3dk.g sok od marelice  džem od marelice  Priprema: Mikserom izmješajte vodu, šećer, ulje, džem i cimet oko 5min. pa onda ostavite masu da stoji  jedan sat . Kad odstoji dodajte prosijano brašno i sodu bikarbonu promiksajte oko 5 min. pa stavite peći oko 20 min. na 180-200 stupnjeva. (Peku se dvije kore). Svaku koru poprskajte sa sokom od marelice, donju koru premažite sa džemom pa dodajte ukuhano ili sviježe voće po ukusu. Pritisnite drugom korom i odozgo prelijte kakao glazurom, odozgo opet složite voće i ukrasite šlagom. Ovaj  recept  se može koristiti i kao recept za medene kocke, ali u tom slučaju ne koristite voće već kore premažete sa džemom i prelijete kakao glazurom pa režete na manje štangle ili kocke. Probajte oba dvije varijante, a možete i sami nešto dodati, važna je osnova.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+485)
Ovo je stari recept moje prabake a njegova osnova se prenosi s koljena na koljeno, ali svako od nas doda nešto novo pa završetak ispadne stalno drugačiji, zato je on tako zanimljiv... jednostavan i jedinstven!

Sastojci:

  • čaša vode (3 dl)       
  • čaša šećera (3 dl)
  • čaša ulja (3 dl)
  • 3 žlice džema
  • 1  žlićica cimeta
  • čaša brašna (3 dl) 
  • 1 žlićica sode bikarbone 
  • voće (višnje, malina, jagoda, banana  ili  po želji)
  • slatko vrhnje za šlag  1/2 l

Sastojci za glazuru:

  • 3 dl vode
  • 3dl šećera 
  • 3 žlice kakaa
  • malo margarina oko 3dk.g
  • sok od marelice 
  • džem od marelice 

Priprema:

Mikserom izmješajte vodu, šećer, ulje, džem i cimet oko 5min. pa onda ostavite masu da stoji  jedan sat .

Kad odstoji dodajte prosijano brašno i sodu bikarbonu promiksajte oko 5 min. pa stavite peći oko 20 min. na 180-200 stupnjeva. (Peku se dvije kore). Svaku koru poprskajte sa sokom od marelice, donju koru premažite sa džemom pa dodajte ukuhano ili sviježe voće po ukusu. Pritisnite drugom korom i odozgo prelijte kakao glazurom, odozgo opet složite voće i ukrasite šlagom.

Ovaj  recept  se može koristiti i kao recept za medene kocke, ali u tom slučaju ne koristite voće već kore premažete sa džemom i prelijete kakao glazurom pa režete na manje štangle ili kocke.

Probajte oba dvije varijante, a možete i sami nešto dodati, važna je osnova.  

Prosjek: 4 (+485)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)