Torta Grčki sladoled

Autor: Angel_Fish   (palac x 894) |moji recepti

0
1 velika kutija piškota 150g mljevenih piškota 750ml mlijeka 150g mljevenih čokoladnih napolitanki 200ml mlijeka 20g želatina (dvije vrećice) 6 kesica praška za šlag 500g šećera 500ml mlijeka Potupak pripreme torte grčki sladoled U zdjelu na štednjaku ulijemo 300ml mlijeka, zatim dodamo 500g secera i mjesamo da se brze rastopi, u preostalih 200 ml  dodamo želatinu. Potom u uzavrelo mlijeko na štednjaku sipamo razmeksalu želatinu uz nepekidno mjesanje.sklonimo zdjelu sa štednjaka. U dublju posudu ulijemo 750ml mlijeka dodamo prasak za slag i mutimo mikserom dok ne dobijemo potrebnu gustinu. Potom u posudu dodamo ohlađenu masu sa želatinom.Po jednu trecinu od smjese stavimo u dvije  posude. U prvu posudu dodamo mljevene cokoladne napolitanke i promiješamo žlicom. U drugu posudu dodamo mljevene piskote i promiješamo. Duboku posdu koju cemo koristiti kao kalup oblozimo prozirnom folijom . U tu posudu nanesemo smjesu od cokoladnih napolitanki, pa smjesu od slaga, pa smjesu od piskota. U 200ml mlijeka namočimo piskote, te ih poredamo na kompletnu smjesu, te prekrijemo folijom i tako stavimo u zamrzivač.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+990)
Torta Grčki sladoled

Sastojci

  • 1 velika kutija piškota
  • 150g mljevenih piškota
  • 750ml mlijeka
  • 150g mljevenih čokoladnih napolitanki
  • 200ml mlijeka
  • 20g želatina (dvije vrećice)
  • 6 kesica praška za šlag
  • 500g šećera
  • 500ml mlijeka

Potupak pripreme torte grčki sladoled

U zdjelu na štednjaku ulijemo 300ml mlijeka, zatim dodamo 500g secera i mjesamo da se brze rastopi, u preostalih 200 ml  dodamo želatinu. Potom u uzavrelo mlijeko na štednjaku sipamo razmeksalu želatinu uz nepekidno mjesanje.sklonimo zdjelu sa štednjaka.

U dublju posudu ulijemo 750ml mlijeka dodamo prasak za slag i mutimo mikserom dok ne dobijemo potrebnu gustinu. Potom u posudu dodamo ohlađenu masu sa želatinom.Po jednu trecinu od smjese stavimo u dvije  posude. U prvu posudu dodamo mljevene cokoladne napolitanke i promiješamo žlicom. U drugu posudu dodamo mljevene piskote i promiješamo. Duboku posdu koju cemo koristiti kao kalup oblozimo prozirnom folijom . U tu posudu nanesemo smjesu od cokoladnih napolitanki, pa smjesu od slaga, pa smjesu od piskota. U 200ml mlijeka namočimo piskote, te ih poredamo na kompletnu smjesu, te prekrijemo folijom i tako stavimo u zamrzivač.
 

Prosjek: 5 (+990)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Angel_Fish's

Drage moje kuharice, radila sam po receptu i brzo je ispalo, samo što sam unaprijed pripremila mljevene napolitanke i piškote. A ovo crveno je obični kokos obojan jestivom bojom, dok su točkice obična mliječna Milka čokolada obrađena da bude točkica :-) dio di je glava je otopljena čokolada. Tako da...lulu...možeš slobodno otopiti čokoladu i preliti, ali ja sam to radila nakon što se to sve stislo tj. kada je izvađena iz leda.

2
Slika korisnika lulu's

Super, za ove lude vrućine! Al kod mene u receptu piše da još treba 100 grama čokolade, 2 žlice ulja i višnje za ukrašavanje. Kaj da sad radim? Nisam još probala a zvuči mi baš super, probala sam ju nedavno na jednom rođendanu! Navodno relijemo tortu sa otopljenom čokoladom u koju dodamo ulje i ukrasimo sa višnjama po želji, tako mi ta susjeda rekla. Po čijem da receptu radim? Nisu velike razlike al to mi najgore kad zbunjena prije nego i idem nešto peći ;(

3
Slika korisnika višnja29's

Koja dobra torta, nikad ju do sad nisam radila, puno sam se s njom namučila i dugo ju dugo radila, ali je vrijedilo, zbilja hvala za super recept, originalan je definitivno