Torta fantazija

recepti_bez_slike
6 jaja  25 dag šećera  10 žlica tople vode  25 dag oštrog brašna  1 prašak za pecivo  1 vanilin šećer  Priprema: Žumanjke pjenasto umutite s polovinom šećera i vanilin šećerom, uz postupno dodavanje tople vode. Dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodajte na kraju preostali šećer. Čvrst snijeg žlicom umiješajte u žuti dio smjese. Tijesto ispecite dvaput. Svaku polovinu tijesta ohladite i presijecite, kako biste dobili četiri lista. Tijesto pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.  Nadjev  2 šlag kreme od vanilije  5 dl slatkog vrhnja  1 kg jagoda  30 dag džema od jagoda  0,4 dl ruma  2,5 dl mlijeka  Priprema: Šlag kremu čvrsto izmiješajte mikserom sa 2 dl mlijeka. 3 dl slatkog vrhnja umiješajte u čvrst šlag, pa izmiješajte s kremom. Jagode očistite, operite, odaberite oko 40 dag za ukras, preostale izrežite i umiješajte u kremu. Izmiješati rum sa 0,5 dl mlijeka, pa time poprskati kore prije nanošenja džema i kreme. Svaku plohu osim zadnje namazati džemom, pa kremom, preostala 2 dl slatkog vrhnja istući u čvrst šlag. Premazati cijelu tortu i ukrasiti jagodama i šlagom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Ovo je zaista prava fantazija, naslov je u potpunosti opravdan. Probajte!

Tijesto 

  • 6 jaja 
  • 25 dag šećera 
  • 10 žlica tople vode 
  • 25 dag oštrog brašna 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 vanilin šećer 

Priprema:

Žumanjke pjenasto umutite s polovinom šećera i vanilin šećerom, uz postupno dodavanje tople vode. Dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodajte na kraju preostali šećer. Čvrst snijeg žlicom umiješajte u žuti dio smjese. Tijesto ispecite dvaput. Svaku polovinu tijesta ohladite i presijecite, kako biste dobili četiri lista. Tijesto pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. 

Nadjev 

  • 2 šlag kreme od vanilije 
  • 5 dl slatkog vrhnja 
  • 1 kg jagoda 
  • 30 dag džema od jagoda 
  • 0,4 dl ruma 
  • 2,5 dl mlijeka 

Priprema:

Šlag kremu čvrsto izmiješajte mikserom sa 2 dl mlijeka. 3 dl slatkog vrhnja umiješajte u čvrst šlag, pa izmiješajte s kremom. Jagode očistite, operite, odaberite oko 40 dag za ukras, preostale izrežite i umiješajte u kremu. Izmiješati rum sa 0,5 dl mlijeka, pa time poprskati kore prije nanošenja džema i kreme. Svaku plohu osim zadnje namazati džemom, pa kremom, preostala 2 dl slatkog vrhnja istući u čvrst šlag. Premazati cijelu tortu i ukrasiti jagodama i šlagom. 

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)