Tjestenina sa plodovima mora

recepti_bez_slike
40 dag tjestenine 50 dag svježih dagnji 25 dag kozica ili škampi 10 dag luka 1 dl bijelog vina 0,5 dl maslinovog ulja 50 dag rajčice 2 češnja češnjaka 1 žličica nasjeckanog peršina sol papar Priprema: Dagnje dobro operite i zajedno s vinom stavite na laganu vatru da se otvore. Očistite školjke, a vodu od kuhanja procijedite. Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani luk, češnjak, peršin i dodajte sitno nasjeckanu rajčicu. Posolite, popaprite i nakon 5 minuta dodajte 1,5 dl tekućine u kojo su se kuhale dagnje, očišćene dagnje i kozice. Kuhajte još nekoliko minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu i prelijte umakom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2) ‹ Tjestenina sa gljivama i kestenima najbolji recept Tjestenina u bijelom umaku od škampa ›

Sastojci:

  • 40 dag tjestenine
  • 50 dag svježih dagnji
  • 25 dag kozica ili škampi
  • 10 dag luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 50 dag rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Priprema:

Dagnje dobro operite i zajedno s vinom stavite na laganu vatru da se otvore. Očistite školjke, a vodu od kuhanja procijedite. Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani luk, češnjak, peršin i dodajte sitno nasjeckanu rajčicu. Posolite, popaprite i nakon 5 minuta dodajte 1,5 dl tekućine u kojo su se kuhale dagnje, očišćene dagnje i kozice. Kuhajte još nekoliko minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu i prelijte umakom.

 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)