Svinjski bubrezi na kiselo

recepti_bez_slike
50 dag bubrega 2 glavice luka 2 režnja češnjaka 4 žlice brašna 3 žlice kiselog vrhnja mljevena crvena paprika (slatka) žlica vinskog octa ulje vegeta papar sol Priprema: Bubrege operite, odstranite im svu masnoću. Potopite ih u zakiseljenu vodu 2 sata da se odstrani njihov neugodan miris. Tada bubrege prorežite po duljini i svaki komad narežite na tanke ploške. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte bubrege, prethodno uvaljane u brašno i samo malo zajedno popržite. Zatim pospite brašnom i mljevenom paprikom, zalijte sa 2 dl vode i kuhajte oko 10 minuta. Tada posolite, popaprite, pospite vegetom, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, vrhnje i ocat, pa 1-2 minute zajedno propirjajte. Poslužite uz kuhani slani krumpir, tjesteninu ili rižu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.6 (+5)

Sastojci:

  • 50 dag bubrega
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 žlice brašna
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • žlica vinskog octa
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

Priprema:

Bubrege operite, odstranite im svu masnoću. Potopite ih u zakiseljenu vodu 2 sata da se odstrani njihov neugodan miris. Tada bubrege prorežite po duljini i svaki komad narežite na tanke ploške. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte bubrege, prethodno uvaljane u brašno i samo malo zajedno popržite. Zatim pospite brašnom i mljevenom paprikom, zalijte sa 2 dl vode i kuhajte oko 10 minuta. Tada posolite, popaprite, pospite vegetom, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, vrhnje i ocat, pa 1-2 minute zajedno propirjajte. Poslužite uz kuhani slani krumpir, tjesteninu ili rižu.

 

Prosjek: 4.6 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)