Šugo s kobasicama

Autor: Asja   (palac x 25111) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
25 dag kobasica za kuhanje 3 glavice luka 2 žlice pirea od rajčice 1 žlica brašna 1 žlica bijelog vina 5 dag naribanog suhog ovčjeg sira prstohvat celerovog lista ulje sol Priprema: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mu kobasice narezane na kolute i vino, pa zajedno kratko popržite. Zatim kobasice pospite brašnom i izmiješajte, dodajte razvodnjeni pire od rajčice, zalijte vodom da kobasice budu pokrivene, dodajte nasjeckani celerov list, posolite i na laganoj vatri pirjajte oko 10 minuta. Zgotovljeni šuga pospite naribanim sirom. Ovo istarsko domaće jelo poslužite skuhanim fužima.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+627)
Nimsa uzalud studirala ekonomiju u Puli, naučila u tim danima šugo s kobasicama i još svašta. Al moram priznati, super recept i super jelo

Sastojci:

  • 25 dag kobasica za kuhanje
  • 3 glavice luka
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica bijelog vina
  • 5 dag naribanog suhog ovčjeg sira
  • prstohvat celerovog lista
  • ulje
  • sol

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mu kobasice narezane na kolute i vino, pa zajedno kratko popržite. Zatim kobasice pospite brašnom i izmiješajte, dodajte razvodnjeni pire od rajčice, zalijte vodom da kobasice budu pokrivene, dodajte nasjeckani celerov list, posolite i na laganoj vatri pirjajte oko 10 minuta. Zgotovljeni šuga pospite naribanim sirom. Ovo istarsko domaće jelo poslužite skuhanim fužima.

 

 

Prosjek: 4 (+627)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)