Srneći odresci s umakom

recepti_bez_slike
4 odreska srnetine od buta 2 dl kiselog mlijeka 20 dag lisičica l dl kiselog vrhnja 2 dl crnog vina 2 žlice brašna prstohvat majčine dušice 2 grančice peršinovog lista ulje papar sol  priprema:  Srneće odreske, koji su 24 sata, preliveni kiselim mlijekom, odležali na hladnom mjestu, operite i osušite. Zatim ih uvaljajte u brašno i na vrućem ulju ispržite s jedne i druge strane da lijepo porumene. U međuvremenu na zagrijanom ulju popržite očišćene, oprane i narezane lisičice, posolite ih i popaprite. Pržene odreske izvadite iz masnoće i držite na toplom, a u istu masnoću ulijte vino, pa kada zakipi, dodajte popržene lisičice, kiselo vrhnje, pospite majčinom dušicom i nasjeckanim peršinovim listom, posolite, popaprite i lagano izmiješajte. Tada odreske složite u plitku zdjelu i prelijte umakom od lisičica. Ovako pripravljene odreske poslužite s okruglicama od krumpira.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+415)

Sastojci:

  • 4 odreska srnetine od buta
  • 2 dl kiselog mlijeka
  • 20 dag lisičica
  • l dl kiselog vrhnja
  • 2 dl crnog vina
  • 2 žlice brašna
  • prstohvat majčine dušice
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • papar
  • sol

 priprema: 

Srneće odreske, koji su 24 sata, preliveni kiselim mlijekom, odležali na hladnom mjestu, operite i osušite. Zatim ih uvaljajte u brašno i na vrućem ulju ispržite s jedne i druge strane da lijepo porumene. U međuvremenu na zagrijanom ulju popržite očišćene, oprane i narezane lisičice, posolite ih i popaprite. Pržene odreske izvadite iz masnoće i držite na toplom, a u istu masnoću ulijte vino, pa kada zakipi, dodajte popržene lisičice, kiselo vrhnje, pospite majčinom dušicom i nasjeckanim peršinovim listom, posolite, popaprite i lagano izmiješajte. Tada odreske složite u plitku zdjelu i prelijte umakom od lisičica. Ovako pripravljene odreske poslužite s okruglicama od krumpira.

 

Prosjek: 4 (+415)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)