Srneći kotleti s povrćem

Autor:   (palac x 347) |moji recepti
recepti_bez_slike

Pričao meni uvijek moj pokojni deda lovac kako je srnetina bila kraljevsko jelo, zbog ukusa i vještine ulova. U čast njemu, uvijek sada srneće kotlete spremam prema njegovim naputcima

Sastojci:

  • 4 srneća kotleta
  • 2 dl kiselog mlijeka
  • 5 dag suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 peršinov korijen
  • 1 paprika babura
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl crnog vina
  • peršinov i celerov list
  • ulje
  • vegeta
  • sol
  • brašno

 priprema:

Smeće kotlete, koji su prije, preliveni kiselim mlijekom, odležali 24 sata na hladnom mjestu, operite i osušite, uvaljajte u brašno, pa na zagrijanom ulju popržite s jedne i druge strane. Zatim ih izvadite iz posude i držite na toplom mjestu. Na istoj masnoći popržite slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu mrkvu, peršinov korijen i papriku, zajedno malo popržite, posolite, pospite vegetom i metnite popržene kotlete. Zalijte vinom i istom količinom vode i pirjajte da meso posve omekša. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim peršinovim i celerovim listom. Poslužite uz valjuške od krumpirova tijesta, prelivene zagrijanim maslacem i posutim poprženim mrvicama.

 

4 srneća kotleta 2 dl kiselog mlijeka 5 dag suhe slanine 1 glavica luka 1 mrkva 1 peršinov korijen 1 paprika babura 2 dl kiselog vrhnja 1 dl crnog vina peršinov i celerov list ulje vegeta sol brašno  priprema: Smeće kotlete, koji su prije, preliveni kiselim mlijekom, odležali 24 sata na hladnom mjestu, operite i osušite, uvaljajte u brašno, pa na zagrijanom ulju popržite s jedne i druge strane. Zatim ih izvadite iz posude i držite na toplom mjestu. Na istoj masnoći popržite slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu mrkvu, peršinov korijen i papriku, zajedno malo popržite, posolite, pospite vegetom i metnite popržene kotlete. Zalijte vinom i istom količinom vode i pirjajte da meso posve omekša. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim peršinovim i celerovim listom. Poslužite uz valjuške od krumpirova tijesta, prelivene zagrijanim maslacem i posutim poprženim mrvicama.  

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
nula i jednako je četiri
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"