Splitska torta

recepti_bez_slike
15dag oraha 15dag smokava 15dag grožđica 3-4 žl.oštrog brašna 9 bjelanjaka 9 žl. kristal šećera Sastojci za kremu 5 žutanjaka 5 žl.šećera u prahu 15 dag maslaca 1 van. šećer Postupak pripreme BISKVIT: Orahe,smokve i grožđice nasjeckajtei pomješajte s brašnom,dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka u kojoj ste predkraj utukli šećer.Lagano izmješajte i dobivenu smjesu stavite u namašćenu škrovadu veličine oko 35x40cm.stavite peći na 180C oko 25minuta. Ohlađeno pečeno tijesto razrežite po dužini na 3 jednake široke trake.Prvi i drugi namažite pripremljenom kremom.složite jedan na drugi i prekrijte trećim dijelom. KREMA: Žutanjke pjenasto izmiksati s šećerom i van.šećerom.Ukuhati na pari, ohladiti i u to dodati pjenasto izrađen maslac. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.9 (+12)

Sinjanka je predložila izvorni recept splitske torte

Sastojci za biskvit 

  • 15dag oraha
  • 15dag smokava
  • 15dag grožđica
  • 3-4 žl.oštrog brašna
  • 9 bjelanjaka
  • 9 žl. kristal šećera

Sastojci za kremu

  • 5 žutanjaka
  • 5 žl.šećera u prahu
  • 15 dag maslaca
  • 1 van. šećer

Postupak pripreme

BISKVIT: Orahe,smokve i grožđice nasjeckajtei pomješajte s brašnom,dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka u kojoj ste predkraj utukli šećer.Lagano izmješajte i dobivenu smjesu stavite u namašćenu škrovadu veličine oko 35x40cm.stavite peći na 180C oko 25minuta. Ohlađeno pečeno tijesto razrežite po dužini na 3 jednake široke trake.Prvi i drugi namažite pripremljenom kremom.složite jedan na drugi i prekrijte trećim dijelom.

KREMA: Žutanjke pjenasto izmiksati s šećerom i van.šećerom.Ukuhati na pari, ohladiti i u to dodati pjenasto izrađen maslac.

Prosjek: 3.9 (+12)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)