Špinat sa sirom i kiselim vrhnjem

Autor: Lela88   (palac x 8678) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg špinata 10 dag naribanog sira gaude l dl kiselog vrhnja 2 režnja češnjaka muškatni oraščić maslac papar sol Priprema: Špinat očistite, operite i odstranite mu peteljke. U posudu ulijte 4 dl vode, pa kada zakuha u nju stavite očišćeni špinat i kuhajte na jakoj vatri 5, 6 minuta. Zatim skuhani špinat ocijedite da iz njega izađe što više tekućine. Na rastopljeni maslac stavite nasjeckani i zgnječeni češnjak i samo jedanput promiješajte pa dodajte krupno narezani špinat, a kada se dobro zagrije, dodajte naribani sir i kiselo vrhnje. Posolite, popaprite i pospite naribanim muškatnim oraščićem. Dalje miješajte na vatri dok se sav sir ne rastopi. Poslužite s pireom od krumpira i prženim jajima na oko. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)

Sastojci:

  • 1 kg špinata
  • 10 dag naribanog sira gaude
  • l dl kiselog vrhnja
  • 2 režnja češnjaka
  • muškatni oraščić
  • maslac
  • papar
  • sol

Priprema:

Špinat očistite, operite i odstranite mu peteljke. U posudu ulijte 4 dl vode, pa kada zakuha u nju stavite očišćeni špinat i kuhajte na jakoj vatri 5, 6 minuta. Zatim skuhani špinat ocijedite da iz njega izađe što više tekućine. Na rastopljeni maslac stavite nasjeckani i zgnječeni češnjak i samo jedanput promiješajte pa dodajte krupno narezani špinat, a kada se dobro zagrije, dodajte naribani sir i kiselo vrhnje. Posolite, popaprite i pospite naribanim muškatnim oraščićem. Dalje miješajte na vatri dok se sav sir ne rastopi. Poslužite s pireom od krumpira i prženim jajima na oko.

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika pinky's

često spremam špinat jer ga na sreću svi ukucani vole jesti, ali dok nisma pročitala ovaj recept nisam ni znala što propuštamo. Od kad mi je prijateljica rekla za njega, svaki put u špinat stavim goudu i ovo omiljeno jelo nam je sad još draže. Kombiniramo sa hrenovkom ili faširanom šniclom, šniclom na naglo ili pak samo jajem ili ribom.