Šparoge - tijesto s umakom od šparoga i pršuta

Svježe ubrane šparoge (stručak) narežemo na dužinu od oko 3 cm. Na ulju lagano popržimo jedan luk i dodamo oko 5-7 dkg pršuta sitnije narezanog.

Kada je poprženo dodamo šparoge koje nakratko popržimo sa ostalim sastojcima. Zalijemo vrhnjem i umak je gotov nakon još minutu-dvije kuhanja. Sve zajedno ne traje duže od 5-6 minuta i vrlo je ukusno u kombinaciji sa tijestom. Dodatno se može začiniti parmezanom.

Za salatu predlažem radič (po mogučnosti od maslačaka ali i vrtni je sasvim dobar), i želim dobar tek!

Lijepi pozdrav!

Recept je napisao: Boris Kranjc

Prosjek: 5 (+943)

I ovo trebate pogledati:

Moje šparoge (kuke) - PROČITAJTE Ukiseljene šparoge - PROČITAJTE Juha od šparoga - PROČITAJTE Salata od šparug i jaj - PROČITAJTE Salata od šparoga (kuka) - PROČITAJTE

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika raull's

Skuhati tjesteninu al dente i ubaciti u vatrostalnu zdjelu ,koja je namazana maslom.Pomiješamo sparoge koje su se lagano popržile na miješanom( maslinovom i suncokretovom ) .ulju..Po tjestenini i sparogama izribati parmezan pa potom izrezati na tanke fete mozzarelu..Žbatiti 2 jaja i uliti malo mlijeka, popapriti i posoliti i politi po tjestenini.Peći 10 minuta na 180 C.

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...