Šnenokle

recepti_bez_slike
1 litra mlijeka 4 bjelanjka 4 žumanjka 4 velike žlice šećera 2 vanili šećera 2 žlice glatkog brašna Priprema: Od ukupne količine mlijeka odvojite 2 dcl mlijeka, a u ostatak mlijeka dodajte šećer i vanili šećer te stavite kuhati. U međuvremenu od 4 bjelanjka istucite čvrsti snijeg. Kada mlijeko provri, žlicom grabite nokle iz snijega i stavljajte u vrelo mlijeko. Nokle kratko prokuhajte u mlijeku sa jedne i druge strane, te ih stavite u cjedilo da se ocijede. U 2 dcl mlijeka (koje smo prethodno odvojili) razmutite žumanjke i brašno da dobijete glatku smjesu. Mlijeko u kojem ste kuhali nokle maknite sa vatre i ukuhajte smjesu uz lagano miješanje. 2-3 minute još vratite na vatru i kuhajte uz stalno miješanje. Serviranje: Šnenokle možete servirati u jednoj zdjeli tako da nokle od snijega posložite u zdjelu, prelijete kremom i na vhu ukrasite sa 3-4 nokle. Stavite na hladno. Prije posluživanja možete ukrasiti ribanom čokoladom ili koricom limuna. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+138)
Podsječa me na djetinjstvo

Sastojci

  • 1 litra mlijeka
  • 4 bjelanjka
  • 4 žumanjka
  • 4 velike žlice šećera
  • 2 vanili šećera
  • 2 žlice glatkog brašna

Priprema:

Od ukupne količine mlijeka odvojite 2 dcl mlijeka, a u ostatak mlijeka dodajte šećer i vanili šećer te stavite kuhati. U međuvremenu od 4 bjelanjka istucite čvrsti snijeg. Kada mlijeko provri, žlicom grabite nokle iz snijega i stavljajte u vrelo mlijeko. Nokle kratko prokuhajte u mlijeku sa jedne i druge strane, te ih stavite u cjedilo da se ocijede.

U 2 dcl mlijeka (koje smo prethodno odvojili) razmutite žumanjke i brašno da dobijete glatku smjesu. Mlijeko u kojem ste kuhali nokle maknite sa vatre i ukuhajte smjesu uz lagano miješanje. 2-3 minute još vratite na vatru i kuhajte uz stalno miješanje.

Serviranje:

Šnenokle možete servirati u jednoj zdjeli tako da nokle od snijega posložite u zdjelu, prelijete kremom i na vhu ukrasite sa 3-4 nokle. Stavite na hladno. Prije posluživanja možete ukrasiti ribanom čokoladom ili koricom limuna.

Prosjek: 5 (+138)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
- šest = nula
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
1
Slika korisnika franka's

Wow, super su mi ove šnenokle!!!!Moj omiljeni slatki desert! Za 4 osobe dosta će vam biti 5 jaja, nikako ispod toga...moj savjet..I tu nema ruma, a ja pravim sa malo ruma, dodam ga u smjesu, kako želite, nije primjedba, nego ideja, pozz

2
Slika korisnika Dubravko Madzo's

MMMMMMMMMMMMMMM....... Rum, dobra ideja

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Šnenokle - Žličnjaci od snijega - PROČITAJTE Šarena Uskrsna torta - PROČITAJTE Juliška - PROČITAJTE Makovnjača - PROČITAJTE Kolač s keksom i kremom - PROČITAJTE