Smokvenjak

Autor: MajaM   (palac x 247) |moji recepti

3
Sastojci 500 g suhih smokava 1/2 grančice koromača 1 dl Travarice  ili Rogačice 150 g grubo mljevenih badema Postupak Suhe smokve sameljite na mašini za mljeveno meso ili usitnite u blenderu. Dodajte bademe, sitno sjeckan koromač  te rakiju. Smjesu dobro promiješajte, oblikujte po želji pa stavite u pećnicu na 80°C na 40 minuta da se osuši. Smokvenjak  omotajte papirom za pečenje ili prozirnom folijom pa pospremite. Poslužite tanko narezan uz domaći liker. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+4)

Sastojci

  • 500 g suhih smokava
  • 1/2 grančice koromača
  • 1 dl Travarice  ili Rogačice
  • 150 g grubo mljevenih badema

Postupak

Suhe smokve sameljite na mašini za mljeveno meso ili usitnite u blenderu. Dodajte bademe, sitno sjeckan koromač  te rakiju. Smjesu dobro promiješajte, oblikujte po želji pa stavite u pećnicu na 80°C na 40 minuta da se osuši.
Smokvenjak  omotajte papirom za pečenje ili prozirnom folijom pa pospremite.
Poslužite tanko narezan uz domaći liker.

Prosjek: 3.8 (+4)

I ovo trebate pogledati:

Krekeri sa začinskim biljem - PROČITAJTE Raženi trokutići - PROČITAJTE Ciabatta - PROČITAJTE Njoki od bundeve - PROČITAJTE Pecivo s bosiljkom - PROČITAJTE

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

"Još jedan recept iz TOP 50"