Smokvenjak

Autor:   (palac x 147) |moji recepti

Sastojci

  • 500 g suhih smokava
  • 1/2 grančice koromača
  • 1 dl Travarice  ili Rogačice
  • 150 g grubo mljevenih badema

Postupak

Suhe smokve sameljite na mašini za mljeveno meso ili usitnite u blenderu. Dodajte bademe, sitno sjeckan koromač  te rakiju. Smjesu dobro promiješajte, oblikujte po želji pa stavite u pećnicu na 80°C na 40 minuta da se osuši.
Smokvenjak  omotajte papirom za pečenje ili prozirnom folijom pa pospremite.
Poslužite tanko narezan uz domaći liker.

Sastojci 500 g suhih smokava 1/2 grančice koromača 1 dl Travarice  ili Rogačice 150 g grubo mljevenih badema Postupak Suhe smokve sameljite na mašini za mljeveno meso ili usitnite u blenderu. Dodajte bademe, sitno sjeckan koromač  te rakiju. Smjesu dobro promiješajte, oblikujte po želji pa stavite u pećnicu na 80°C na 40 minuta da se osuši. Smokvenjak  omotajte papirom za pečenje ili prozirnom folijom pa pospremite. Poslužite tanko narezan uz domaći liker.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
sedam i jednako je petnaest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10