Složenac s ribom


0

Sastojci:

  • 1 kg ribe 
  • 25 dkg zelja 
  • 1/2 kg mahuna 
  • češnjak
  • luk 
  • 1/2 kg rajčica 
  • zeleni peršin 
  • 1/2 kg korabice 
  • sol, papar, ulje 
  • 1/2 kg krumpira 
  • voda
  • sok od limuna

Priprema:

Riba se očisti, opere i nakapa sokom od limuna. Povrće se očisti, izreže i složi u lonac. Doda se sitno nasjeckani luk, češnjak i peršin. Zalije se vodom, 1 žlicom ulja, soli i papri te kuha 3/4 sata. Nakon toga vremena doda se riba i kuha sasvim kratko vrijeme.

Prosjek: 5 (+963)
1 kg ribe  25 dkg zelja  1/2 kg mahuna  češnjak luk  1/2 kg rajčica  zeleni peršin  1/2 kg korabice  sol, papar, ulje  1/2 kg krumpira  voda sok od limuna Priprema: Riba se očisti, opere i nakapa sokom od limuna. Povrće se očisti, izreže i složi u lonac. Doda se sitno nasjeckani luk, češnjak i peršin. Zalije se vodom, 1 žlicom ulja, soli i papri te kuha 3/4 sata. Nakon toga vremena doda se riba i kuha sasvim kratko vrijeme. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+963)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
devet + sedam =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika creed's

ovo je odlično jelo! Ako nečeš zamjeriti, evo mog složenca u zamjenu za tvoje perfektno jelo!
Složenac od ribljeg fileta i povrća
Bijela riba, brokule, sir, krumpir... složite i zapecite. Dakle, sastojci:
2 fileta zamrznute bijele ribe
30 dag mrkve
20 dag krumpira
30 dag brokule
2 žlice limunova soka
režanj češnjaka
1/2 žličice miješanog začinskog bilja
4 žlice juhe
15 dag krupno naribanog ementalera
maslinovo ulje
sol, papar

Dobro opranu, posoljenu ribu skuhajte na pari i odmah nakapajte limunovim sokom.
Krumpire skuhajte u kori, ogulite i malo ohlađene narežite na tanke ploškice. Jednako narežite i skuhane mrkve. Na pari skuhajte cvjetove
okule pa posolite. Nauljite vatrostalnu posudu, na dno stavite ribu koju ćete nakapati maslinovim uljem i posuti začinskim biljem. Na ribu posložite povrće. U juhu umiješajte usitnjeni češnjak i preostali limunov sok, posolite, popaprite i pospite polovicom sira. Prelijte preko poslagane ribe i povrća. Pecite 10 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Pospite preostalim sirom i zapecite.

"Još jedan recept iz TOP 50"