Sladoledna torta s Oreo keksićima

Autor: violeta   (palac x 1674) |moji recepti


Ova torta se ne peče, potrebno je napraviti biskvit, a sve ostalo kupujete u vašem dućanu. Umjesto Oreo keksića, možete uzeti neke domaće slične kekse

Sladoledna torta

Sastojci za sladolednu tortu

  • čokoladni biskvit (napravite pola kilograma)
  • dvije litre sladoleda od vanilije
  • 1 šalica otopljene čokolade ili čokoladi preljev
  • 100 grama tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca
  • 1 paket od 400 grama Oreo keksa ili nekih sličnih sendvič keksa + još nekoliko komada za ukrašavanje

Postupak

  1. Pripremite kalup za tortu 25cm, namastite ga
  2. Kekse izmrvite na četvrtine ili manje dijelove. Biskvit isto izmrvite u drugu posudu. U izmrvljen biskvit umješate trećinu keksa. Smjesu keksa i biskvita istresite u 2/3 litre sladoleda od vanilije. Ovu smjesu dobro izmješajte dok se sve ne poveže. Ovu smjesu utisnite u kalup.
  3. U drugu posudu ostatak sladoleda od vanilije izmješajte sa trećinom keksa. U ovu smjesu mješajuću ulijte toplu otopljenu čokoladu. Smjesu istresite na podlogu u kalupu i dobro ju utisnite na nju.
  4. Tortu stavite na hlađenje u zamrzivač na 4 sata – najbolje preko noći
  5. Prije serviranja tortu ukrasite sa ostatkom keksiju i otopljenom čokoladom

 

Prosjek: 5 (+4)
čokoladni biskvit (napravite pola kilograma) dvije litre sladoleda od vanilije 1 šalica otopljene čokolade ili čokoladi preljev 100 grama tamne čokolade 1 žlica maslaca 1 paket od 400 grama Oreo keksa ili nekih sličnih sendvič keksa + još nekoliko komada za ukrašavanje Postupak Pripremite kalup za tortu 25cm, namastite ga Kekse izmrvite na četvrtine ili manje dijelove. Biskvit isto izmrvite u drugu posudu. U izmrvljen biskvit umješate trećinu keksa. Smjesu keksa i biskvita istresite u 2/3 litre sladoleda od vanilije. Ovu smjesu dobro izmješajte dok se sve ne poveže. Ovu smjesu utisnite u kalup. U drugu posudu ostatak sladoleda od vanilije izmješajte sa trećinom keksa. U ovu smjesu mješajuću ulijte toplu otopljenu čokoladu. Smjesu istresite na podlogu u kalupu i dobro ju utisnite na nju. Tortu stavite na hlađenje u zamrzivač na 4 sata – najbolje preko noći Prije serviranja tortu ukrasite sa ostatkom keksiju i otopljenom čokoladom   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+4)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
i nula jednako je sedam
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika mamica's

Odličnooooooo, za desetku čistu, predobro, hvala puno! Mislim da ovaj hladan i fini kolač svima prija na plus 35!
Kolač je definitivno najbolji ako se posluži direktno iz frižidera. Koje ste još kekse stavili osim Oreo?

Slika korisnika violeta's

možete staviti i Paris kekse, Moto kekse ili Prince - bitno da imaju punjenje u sendviču, ali ako nemate takve mislim da budu poslužili i Petit Buerre

Slika korisnika mila.velika's

Djeluje odlično ali su podatci za pravljenje torte nedovoljni. Ko recimo čokoldani biskvit gdje piše napravite pola kg biskvita. Molim recept za čokoldani biskvit

Slika korisnika violeta's

bok svima,
evo pišem i recept za biskivit, ali ako vam se ne da peći biskvit na +35°C možete kupiti i gotov biskvit.

3 jaja - odvojiti bjelanjke od žutanjaka
150g šećera
180 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice vode
1-2 žlice kakaa

1. izmiksati bjelanjke
2. žutanjke razmutiti sa šećerom
3. u žutanjke i šećer postepeno dodavati brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo
4. dodati kakao i vodu
5. na kraju kuhačom umješati izmiksane bjelanjke
6. staviti peći u manji protvanj (lim) na 180°C oko 20 - 30 minuta

Slika korisnika Glavni u kuhinji's

oreo torta

Slika korisnika violeta's

ljudi, radila sam neki dan tu tortu, stavila sam Moto kekse otprilike desetak komada i napravila sam biskvit prema receptu u prilogu - malo mi je bila preslatka. Tako da savjetujem da "skinete" šećer u biskvitu na 1/3 ili čak 1/4 ako ne volite slatko previše!

Slika korisnika Just cake girl's

Radila sam nešto slično za vikedn, inpirirala sam se vašom tortom i bila je pun pogodak!

Slika korisnika Glavna u kuhinji's

Pozdrav, planiram napraviti ovu tortu, ali me muci jedna stvar, u receptu pise:
"1 šalica otopljene čokolade ili čokoladi preliv
100 grama tamne čokolade"
zanima me ako je ova otopljena cokolada za drugi dio koji se umijesa u sladoled, za sta je onda 100g tamne cokolade?
i po slici vidim da je manji dio s umijesanom cokoladom dolje, da li ste prevrnuli tortu nakon vadjenja van iz skrinje ili odmah tako stavili ili je to po zelji?
Unaprijed hvala!

Slika korisnika violeta's

jedna količina je za umješati u sladoled, a druga za glazuru.
torta nije prevrnuta, biskvit je dolje.

Slika korisnika Ljubica Kovčalija Kalmar's

Mislim da je ova torta super, sviđaju mi se sastojci i sigurno ću je praviti pozzz!!!

Slika korisnika Nada Djukić's

Definitivno zavređuje da je,čim prije,napravim.Zahvaljujem

Slika korisnika Ljubičasti Leptir's

Super! :)

"Još jedan recept iz TOP 50"