Sladoledna torta s Oreo keksićima

Autor: violeta   (palac x 3350) |moji recepti

4
Ova torta se ne peče, potrebno je napraviti biskvit, a sve ostalo kupujete u vašem dućanu. Umjesto Oreo keksića, možete uzeti neke domaće slične kekse
Sladoledna torta

Sastojci za sladolednu tortu

  • čokoladni biskvit (napravite pola kilograma)
  • dvije litre sladoleda od vanilije
  • 1 šalica otopljene čokolade ili čokoladi preljev
  • 100 grama tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca
  • 1 paket od 400 grama Oreo keksa ili nekih sličnih sendvič keksa + još nekoliko komada za ukrašavanje

Postupak

  1. Pripremite kalup za tortu 25cm, namastite ga
  2. Kekse izmrvite na četvrtine ili manje dijelove. Biskvit isto izmrvite u drugu posudu. U izmrvljen biskvit umješate trećinu keksa. Smjesu keksa i biskvita istresite u 2/3 litre sladoleda od vanilije. Ovu smjesu dobro izmješajte dok se sve ne poveže. Ovu smjesu utisnite u kalup.
  3. U drugu posudu ostatak sladoleda od vanilije izmješajte sa trećinom keksa. U ovu smjesu mješajuću ulijte toplu otopljenu čokoladu. Smjesu istresite na podlogu u kalupu i dobro ju utisnite na nju.
  4. Tortu stavite na hlađenje u zamrzivač na 4 sata – najbolje preko noći
  5. Prije serviranja tortu ukrasite sa ostatkom keksiju i otopljenom čokoladom

 

Prosjek: 4.4 (+5)
čokoladni biskvit (napravite pola kilograma) dvije litre sladoleda od vanilije 1 šalica otopljene čokolade ili čokoladi preljev 100 grama tamne čokolade 1 žlica maslaca 1 paket od 400 grama Oreo keksa ili nekih sličnih sendvič keksa + još nekoliko komada za ukrašavanje Postupak Pripremite kalup za tortu 25cm, namastite ga Kekse izmrvite na četvrtine ili manje dijelove. Biskvit isto izmrvite u drugu posudu. U izmrvljen biskvit umješate trećinu keksa. Smjesu keksa i biskvita istresite u 2/3 litre sladoleda od vanilije. Ovu smjesu dobro izmješajte dok se sve ne poveže. Ovu smjesu utisnite u kalup. U drugu posudu ostatak sladoleda od vanilije izmješajte sa trećinom keksa. U ovu smjesu mješajuću ulijte toplu otopljenu čokoladu. Smjesu istresite na podlogu u kalupu i dobro ju utisnite na nju. Tortu stavite na hlađenje u zamrzivač na 4 sata – najbolje preko noći Prije serviranja tortu ukrasite sa ostatkom keksiju i otopljenom čokoladom   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.4 (+5)

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika mamica's

Odličnooooooo, za desetku čistu, predobro, hvala puno! Mislim da ovaj hladan i fini kolač svima prija na plus 35!
Kolač je definitivno najbolji ako se posluži direktno iz frižidera. Koje ste još kekse stavili osim Oreo?

2
Slika korisnika violeta's

možete staviti i Paris kekse, Moto kekse ili Prince - bitno da imaju punjenje u sendviču, ali ako nemate takve mislim da budu poslužili i Petit Buerre

3
Slika korisnika mila.velika's

Djeluje odlično ali su podatci za pravljenje torte nedovoljni. Ko recimo čokoldani biskvit gdje piše napravite pola kg biskvita. Molim recept za čokoldani biskvit

4
Slika korisnika violeta's

bok svima,
evo pišem i recept za biskivit, ali ako vam se ne da peći biskvit na +35°C možete kupiti i gotov biskvit.

3 jaja - odvojiti bjelanjke od žutanjaka
150g šećera
180 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice vode
1-2 žlice kakaa

1. izmiksati bjelanjke
2. žutanjke razmutiti sa šećerom
3. u žutanjke i šećer postepeno dodavati brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo
4. dodati kakao i vodu
5. na kraju kuhačom umješati izmiksane bjelanjke
6. staviti peći u manji protvanj (lim) na 180°C oko 20 - 30 minuta

5
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

oreo torta

6
Slika korisnika violeta's

ljudi, radila sam neki dan tu tortu, stavila sam Moto kekse otprilike desetak komada i napravila sam biskvit prema receptu u prilogu - malo mi je bila preslatka. Tako da savjetujem da "skinete" šećer u biskvitu na 1/3 ili čak 1/4 ako ne volite slatko previše!

7
Slika korisnika Just cake girl's

Radila sam nešto slično za vikedn, inpirirala sam se vašom tortom i bila je pun pogodak!

8
Slika korisnika Glavna u kuhinji's

Pozdrav, planiram napraviti ovu tortu, ali me muci jedna stvar, u receptu pise:
"1 šalica otopljene čokolade ili čokoladi preliv
100 grama tamne čokolade"
zanima me ako je ova otopljena cokolada za drugi dio koji se umijesa u sladoled, za sta je onda 100g tamne cokolade?
i po slici vidim da je manji dio s umijesanom cokoladom dolje, da li ste prevrnuli tortu nakon vadjenja van iz skrinje ili odmah tako stavili ili je to po zelji?
Unaprijed hvala!

9
Slika korisnika violeta's

jedna količina je za umješati u sladoled, a druga za glazuru.
torta nije prevrnuta, biskvit je dolje.

10
Slika korisnika Ljubica Kovčalija Kalmar's

Mislim da je ova torta super, sviđaju mi se sastojci i sigurno ću je praviti pozzz!!!

11
Slika korisnika Nada Djukić's

Definitivno zavređuje da je,čim prije,napravim.Zahvaljujem

12
Slika korisnika Ljubičasti Leptir's

Super! :)

"Još jedan recept iz TOP 50"