Sinjska šiša 

recepti_bez_slike
50 dag janjećih crijeva 1 janjeći želudac 10 dag suhe slanine 1 glavica luka 2 češanj češnjaka 1 mrkva 1 peršinov korijen 3 krumpira 2 lovorova lista 4 rajčice 1 grančica peršinova lista ulje papar sol  priprema: Očišćena i oprana crijeva i želudac držite 1 sat u hladnoj vodi. Zatim ih stavite u prikladnu posudu u posoljenu vodu, zajedno s očišćenom mrkvom, peršinovim korijenom i jednim lovorovim listom i kuhajte oko jedan sat da posve omekšaju. Skuhane iznutrice ocijedite, ohladite i narežite na rezance. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i češnjak, zajedno popržite pa dodajte oguljene i narezane rajčice i pirjajte zajedno oko 5 minuta. Dodaj te narezane iznutrice i oguljeni i na kockice narezani krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno, posolite i dodajte lovorov list i kuhajte da se krumpir posve skuha. Tada zgotovljeno jelo popaprite i zakiselite vinskim octom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+786)
Svako jelo od janjetine, mislim da komentar suvišan

 sastojci:

  • 50 dag janjećih crijeva
  • 1 janjeći želudac
  • 10 dag suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 2 češanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 peršinov korijen
  • 3 krumpira
  • 2 lovorova lista
  • 4 rajčice
  • 1 grančica peršinova lista
  • ulje
  • papar
  • sol

 priprema:

Očišćena i oprana crijeva i želudac držite 1 sat u hladnoj vodi. Zatim ih stavite u prikladnu posudu u posoljenu vodu, zajedno s očišćenom mrkvom, peršinovim korijenom i jednim lovorovim listom i kuhajte oko jedan sat da posve omekšaju. Skuhane iznutrice ocijedite, ohladite i narežite na rezance. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i češnjak, zajedno popržite pa dodajte oguljene i narezane rajčice i pirjajte zajedno oko 5 minuta. Dodaj te narezane iznutrice i oguljeni i na kockice narezani krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno, posolite i dodajte lovorov list i kuhajte da se krumpir posve skuha. Tada zgotovljeno jelo popaprite i zakiselite vinskim octom.

Prosjek: 4 (+786)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)