Sendvič s piletinom i senfom

Autor: margareta   (palac x 22368) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
500 g pilećih odrezaka 8 peciva (može i pecivo od integralnog brašna, može i lizika,) Zelena salata ( 8 listova) 2 veće žlice senfa 2 krastavca 2 žlice vegete 3 kuhana jaja 1 režanj češnjaka 100 ml maslinovog ulja Sol Papar 2 žlice limunova soka Priprema: Pripremite meso, narežite na 8 duguljastih komada, pospite vegetom i ostavite u marinadi cca pola sata da stoji.Nakon toga, zagrijte ulje na tavici, dodajte meso, zapecite nakratko da dobiju rumenu boju. Premjestite meso u pećnicu, i tamo ispecite do kraja.Ohladite meso. Žumanjak umiješajte sa limunovim sokom i senfom, te pomalo dodajte ulje i miješajte dok ne dobijete jednu smjesu.Dodajte još zgnječeni češnjak, te sol i papar, uz nasjeckana bjelanjka. Umak možete ostaviti i da odstoji u hladnjaku. Na kraju, pecivo razrežite, poslužite uz salatu, pileće odreske, krastavce i umakom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Sendvić ne mora nužno biti sa salamom i sirom. Zapravo, ovu varijantu sendvića mama mi je često znala spremati za užinu ili večeru.

Sastojci:

  • 500 g pilećih odrezaka
  • 8 peciva (može i pecivo od integralnog brašna, može i lizika,)
  • Zelena salata ( 8 listova)
  • 2 veće žlice senfa
  • 2 krastavca
  • 2 žlice vegete
  • 3 kuhana jaja
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar
  • 2 žlice limunova soka

Priprema:

Pripremite meso, narežite na 8 duguljastih komada, pospite vegetom i ostavite u marinadi cca pola sata da stoji.Nakon toga, zagrijte ulje na tavici, dodajte meso, zapecite nakratko da dobiju rumenu boju. Premjestite meso u pećnicu, i tamo ispecite do kraja.Ohladite meso. Žumanjak umiješajte sa limunovim sokom i senfom, te pomalo dodajte ulje i miješajte dok ne dobijete jednu smjesu.Dodajte još zgnječeni češnjak, te sol i papar, uz nasjeckana bjelanjka. Umak možete ostaviti i da odstoji u hladnjaku. Na kraju, pecivo razrežite, poslužite uz salatu, pileće odreske, krastavce i umakom.

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)