Savitak od špinata

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 85448) |moji recepti

0
3 jaja 30 dag brašna sol Nadjev 1 kg svježeg špinata 20 dag svježeg sira sol papar češnjak parmezan maslac Priprema    Od sastojaka za tijesto umijesiti glatko tijesto i razvaljati tanko.Skuhani špinat dobro ocijediti i sitno narezati.Svježi sir ocijediti i pomiješati sa špinatom.Posoliti,popapriti i dodati sitno sjeckani češnjak.Smjesu nanijeti na tijesto, ali ne pokriti rubove,posuti parmezanom.      Tijesto zarolati i zamotati u kuhinjsku krpu,Zavezati po cijeloj dužini kuhinjskim koncem(ja sam koristila dupli,obični konac) i staviti kuhati u vruću vodu 40 min.      Kuhani savitak izrezati na ploške 1 cm debljine i preliti otopljenim maslacem ili staviti u pleh, posuti parmezanom i listićima maslaca,te na 5 min zapeći na 240°C.     Služiti toplo, kao predjelo. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Nakon prazničkih jelovnika dobro će doći malo povrća.
Savitak od špinata

Tijesto

  • 3 jaja
  • 30 dag brašna
  • sol

Nadjev

  • 1 kg svježeg špinata
  • 20 dag svježeg sira
  • sol
  • papar
  • češnjak
  • parmezan
  • maslac

Priprema

   Od sastojaka za tijesto umijesiti glatko tijesto i razvaljati tanko.Skuhani špinat dobro ocijediti i sitno narezati.Svježi sir ocijediti i pomiješati sa špinatom.Posoliti,popapriti i dodati sitno sjeckani češnjak.Smjesu nanijeti na tijesto, ali ne pokriti rubove,posuti parmezanom.

     Tijesto zarolati i zamotati u kuhinjsku krpu,Zavezati po cijeloj dužini kuhinjskim koncem(ja sam koristila dupli,obični konac) i staviti kuhati u vruću vodu 40 min.

     Kuhani savitak izrezati na ploške 1 cm debljine i preliti otopljenim maslacem ili staviti u pleh, posuti parmezanom i listićima maslaca,te na 5 min zapeći na 240°C.

    Služiti toplo, kao predjelo.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)