Savijača od sira s višnjama

Autor: bbranka   (palac x 1237) |moji recepti


recepti_bez_slike

Ako za savijaču koristite savijaču od gotovih kora, za vrijeme pečenja ju možete 2 do 3 puta poprskati mlakom vodom, pa pečena savijača odozgo neće biti suha.

Sastojci:

  • 60 dag tankog tijesta za savijaču
  • 60 dag svježeg kravljeg sira
  • 45 dag višanja iz kompota (bez koštica)
  • 4 žlice šećera
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 2 žlice pšenične krupice
  • 1 vanilin-šećer
  • ulje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Izmiješajte dobro ocijeđeni sir, jaja i kiselo vrhnje, dodajte šećer, vanilin-šećer, krupicu i 2 žlice ulja, pa sve zajedno izmiješajte u jednoličnu smjesu. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru, stavite nadjev od sira tako da dvije trećine kore bude prekriveno, po siru rasporedite višnje iz kompota, savij te u roladu i stavite u nauljeni lim. To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 40 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom i nakon 3 minuta pošećerite i narežite na komade po želji.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
60 dag tankog tijesta za savijaču 60 dag svježeg kravljeg sira 45 dag višanja iz kompota (bez koštica) 4 žlice šećera 1 dl kiselog vrhnja 2 jaja 2 žlice pšenične krupice 1 vanilin-šećer ulje šećer u prahu za posipanje Priprema: Izmiješajte dobro ocijeđeni sir, jaja i kiselo vrhnje, dodajte šećer, vanilin-šećer, krupicu i 2 žlice ulja, pa sve zajedno izmiješajte u jednoličnu smjesu. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru, stavite nadjev od sira tako da dvije trećine kore bude prekriveno, po siru rasporedite višnje iz kompota, savij te u roladu i stavite u nauljeni lim. To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 40 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom i nakon 3 minuta pošećerite i narežite na komade po želji.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
4 + 1 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.

"Još jedan recept iz TOP 50"