Šarići

Autor: masatera   (palac x 13033) |moji recepti

1
Osnovni 60 dag masnijeg kokosa (Franck kokos) 20 dag šecera u prahu 25 dag mlijeka u prahu 3 dl vrelog mlijeka Ostalo 1 jušna žlica kakaa 2 jušne žlice ruma 1/2 bocice ekstrata od jagode za boju i okus   Sve suhe sastojke dobro izmiješati pa preliti vrelim mlijekom. Dobro zamijesiti da se dobije kompaktna jednolicna smjesa. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela. Jedan dio ostaviti bijeli, u drugi dodati prosijani kakao i rum, a u treci dio dodati ekstrat jagode. Pripremiti 2 komada alu-folije duljine cca 40 cm za dvije salame po 30-35 cm. Sad od svake boje napraviti po dvije trake (kobasice :) ) - svaka traka je za je jednu salamu. Slagati 2 puta po dvije boje jednu do druge i trecu na ove dvije. Na kraju sve tri trake zajedno valjati da se poveže u jednu okruglu salamu, tako uciniti i sa ostale tri trake. Umotati u foliju te staviti u zamrzivac da se dobro stegne. Rezati na fetice debljine cca 0, 5 cm. Ja sam ovaj kolac radila 15 dana prije rezanja, a rezala sam ga potpuno zaledenog zubicastim nožem za kruh. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
Moja im je kćer dala ovo ime :) Napominjem odmah u uvodu, koristite kokos isključivo od Francka jer je taj dovoljno mastan za rolanje.
Šarići

Sastojci

Osnovni

  • 60 dag masnijeg kokosa (Franck kokos)
  • 20 dag šecera u prahu
  • 25 dag mlijeka u prahu
  • 3 dl vrelog mlijeka

Ostalo

  • 1 jušna žlica kakaa
  • 2 jušne žlice ruma
  • 1/2 bocice ekstrata od jagode za boju i okus

 

Sve suhe sastojke dobro izmiješati pa preliti vrelim mlijekom. Dobro zamijesiti da se dobije kompaktna jednolicna smjesa.

Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela. Jedan dio ostaviti bijeli, u drugi dodati prosijani kakao i rum, a u treci dio dodati ekstrat jagode.

Pripremiti 2 komada alu-folije duljine cca 40 cm za dvije salame po 30-35 cm. Sad od svake boje napraviti po dvije trake (kobasice :) ) - svaka traka je za je jednu salamu. Slagati 2 puta po dvije boje jednu do druge i trecu na ove dvije.

Na kraju sve tri trake zajedno valjati da se poveže u jednu okruglu salamu, tako uciniti i sa ostale tri trake.

Umotati u foliju te staviti u zamrzivac da se dobro stegne. Rezati na fetice debljine cca 0, 5 cm.

Ja sam ovaj kolac radila 15 dana prije rezanja, a rezala sam ga potpuno zaledenog zubicastim nožem za kruh.

Prosjek: 2 (+1)
Link izvora / potpis autora: Masatera receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)