Šareni burek

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 5878) |moji recepti


Ovo je da prste polizes

Šareni burek

Brašno i malo soli, to zamjesiš. U međuvremenu izdinsta se luk, na koji dodamo faširano meso i odmah smaknemo s vatre.

Ogulimo i isjeckamo par krompira i to dodamo izdinstanom luku i mesu i izmješamo.

Razvijemo jufke, posipamo s napravljenom smjesom, slažemo u tepsiju i to je to, naša pita je spremna za pod sac.

Prosjek: 5 (+575)
Link izvora / potpis autora: jadre

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
2 + 3 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.
Slika korisnika Ma Rija's

Ja vam to radim i da na laganoj vatri pirjam meso dok ne ishlapi veći dio tekućine iz njega, malo tekućine ostavim jer je pita sočnija.Meso posolim i popaprim prema ukusu, naravno

"Još jedan recept iz TOP 50"