Salata od svinjskog srca i kupusa

recepti_bez_slike
1 srce 50 dag svježeg kupusa 2 grančice peršinovog lista 1 lovorov list ulje, papar, sol, ocat Priprema: Srce dobro operite i očistite od žila. Kuhajte ga u slanoj vodi s lovorovim listom da posve omekša. Za to vrijeme kupus narežite na tanje rezance, posolite i tako ostavite dok se srce ne skuha. Zatim kupus popaprite, prelijte octom i uljem i izmiješajte. Skuhano i ohlađeno srce narežite na tanke rezance, dodajte kupusu i izmiješajte. Poslužite s pireom od krumpira kao samostalni obrok. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Ovu salatu su moj tata i tetak uvijek spremali nakon kolinja kad smo bili mali, ovaj recept nije tocno to, ali je vrlo sličan originalu.

Sastojci:

  • 1 srce
  • 50 dag svježeg kupusa
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1 lovorov list
  • ulje, papar, sol, ocat

Priprema:

Srce dobro operite i očistite od žila. Kuhajte ga u slanoj vodi s lovorovim listom da posve omekša. Za to vrijeme kupus narežite na tanje rezance, posolite i tako ostavite dok se srce ne skuha. Zatim kupus popaprite, prelijte octom i uljem i izmiješajte. Skuhano i ohlađeno srce narežite na tanke rezance, dodajte kupusu i izmiješajte. Poslužite s pireom od krumpira kao samostalni obrok.

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)