Rombovi s borovnicom

Autor: Lara   (palac x 120) |moji recepti


recepti_bez_slike

Ovi rombovi s borovnicom zapravo mogu biti i kocke ili pravokutnici ili krugovi. Isto tako, moja mama često umjesto borovnica stavi kupine, i to usitnjene vilicom.

Tijesto:

  • 4 bjelanjka 
  • prstohvat soli 
  • 4 žumanjka 
  • 10 dag šećera 
  • 1 vrećica vanilin šećera 
  • 10 dag brašna 
  • 5 dag gustina 
  • 1 žličica praška za pecivo 

Priprema:

Od bjelanjaka i soli napravite čvrst snijeg. Žumanjcima postupno dodajte šećer pomiješan s vanilin šećerom i miješajte dok krema postane svijetla. Pomiješajte brašno, gustin i prašak za pecivo posipajte na kremu od žumanjaka. Dodajte snijeg od bjelanjaka i sve oprezno promiješajte. Tijesto stavite na lim koji ste premazali masnoćom ili obložili masnim papirom. Poravnajte i pecite 10 - 12 min. na 180 C. Izvadite i ostavite da se ohladi. 

Nadjev:

  • 4 listića želatine 
  • 20 dag borovnica 
  • 30 dag slatkog vrhnja 
  • 1 vrećica vanilin šećera 
  • ribana korica od 1 limuna 

Priprema:

Želatinu stavite u hladnu vodu da omekša. Zatim ju dobro ocijedite i otopite u toploj vodi (prema uputi na vrećici). U slatko vrhnje postupno umiješajte otopljenu želatinu. Vrhnje i želatinu miješajte električnom miješalicom. Dodajte vanilin šećer i limunovu koricu. Dodajte bobice borovnice, sve oprezno promiješajte. Nadjev stavite 35 - 40 min. u hladnjak, a nakon toga još jedanput promiješajte. 

Ohlađeni biskvit prerežite po dužini. Na dio biskvita stavite nadjev. Poklopite drugim dijelom biskvita i lagano pritisnite. Stavite u hladnjak 30 min., posipajte sitnim šećerom i režite na rombove. ,

Prosjek: 4 (+789)
4 bjelanjka  prstohvat soli  4 žumanjka  10 dag šećera  1 vrećica vanilin šećera  10 dag brašna  5 dag gustina  1 žličica praška za pecivo  Priprema: Od bjelanjaka i soli napravite čvrst snijeg. Žumanjcima postupno dodajte šećer pomiješan s vanilin šećerom i miješajte dok krema postane svijetla. Pomiješajte brašno, gustin i prašak za pecivo posipajte na kremu od žumanjaka. Dodajte snijeg od bjelanjaka i sve oprezno promiješajte. Tijesto stavite na lim koji ste premazali masnoćom ili obložili masnim papirom. Poravnajte i pecite 10 - 12 min. na 180 C. Izvadite i ostavite da se ohladi.  Nadjev: 4 listića želatine  20 dag borovnica  30 dag slatkog vrhnja  1 vrećica vanilin šećera  ribana korica od 1 limuna  Priprema: Želatinu stavite u hladnu vodu da omekša. Zatim ju dobro ocijedite i otopite u toploj vodi (prema uputi na vrećici). U slatko vrhnje postupno umiješajte otopljenu želatinu. Vrhnje i želatinu miješajte električnom miješalicom. Dodajte vanilin šećer i limunovu koricu. Dodajte bobice borovnice, sve oprezno promiješajte. Nadjev stavite 35 - 40 min. u hladnjak, a nakon toga još jedanput promiješajte.  Ohlađeni biskvit prerežite po dužini. Na dio biskvita stavite nadjev. Poklopite drugim dijelom biskvita i lagano pritisnite. Stavite u hladnjak 30 min., posipajte sitnim šećerom i režite na rombove. , Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+789)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
4 + 16 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.

"Još jedan recept iz TOP 50"