Rolat a la Rapska torta

Autor: Moela   (palac x 7398) |moji recepti

1
Mnogi su se davno složili da je Rapska torta nešto senzacionalno: izgled, sastojci, njezina priča... Prošlog mi je Božića pala sjajna ideja na um, spojiti nadjev Rapske torte s oblatnom. I tako je rođena još jedna zvjezdica očaravajućeg okusa.
Recepti - 6 - slika

Sastojci:

  • 2 manja lista oblatne
  • 30 dag oguljenih mljevenih badema
  • 30 dag šećera
  • 2 veće naranče - sok i ribana korica
  • 2 jušne žlice Maraskina

Priprema:

  1. Listove oblatne staviti izmedu vlažnih kuhinjskih krpa da omekšaju.
  2. Bademe potopiti u kipuću vodu, ostaviti ih 10-tak minuta, a potom oguliti kožicu. Prosušiti ih u pećnici na vrućem zraku i samljeti.
  3. U posudu staviti mljevene bademe, šećer, ribanu narančinu koricu i sok. Dodati Maraskino i dobro promiješati rukom. Staviti po polovicu nadjeva na svaki list oblatne, zarolati i ostaviti dan - dva da se prosuše. Po želji se može preliti običnom bijelom glazurom (štaub i narančin sok).
     
Prosjek: 3.7 (+3)

Ovo treba probati:

Bijela bajadera - PROČITAJTE Salama od oblatne - PROČITAJTE Rapska torta - PROČITAJTE Žele od jagoda i jabuka sa mirisom ruzmarina - PROČITAJTE Hrapačuša - PROČITAJTE Čokoladna salama - PROČITAJTE Pišinger oblatne - PROČITAJTE Torta od badema - PROČITAJTE
2 manja lista oblatne 30 dag oguljenih mljevenih badema 30 dag šećera 2 veće naranče - sok i ribana korica 2 jušne žlice Maraskina Priprema: Listove oblatne staviti izmedu vlažnih kuhinjskih krpa da omekšaju. Bademe potopiti u kipuću vodu, ostaviti ih 10-tak minuta, a potom oguliti kožicu. Prosušiti ih u pećnici na vrućem zraku i samljeti. U posudu staviti mljevene bademe, šećer, ribanu narančinu koricu i sok. Dodati Maraskino i dobro promiješati rukom. Staviti po polovicu nadjeva na svaki list oblatne, zarolati i ostaviti dan - dva da se prosuše. Po želji se može preliti običnom bijelom glazurom (štaub i narančin sok).   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

"Još jedan recept iz TOP 50"