Rižoto sa sirom

Autor:   (palac x 1809) |moji recepti
recepti_bez_slike

Moji doma obožavaju rižu i vole ju i uz umake i uz pohano ili prženo meso. Najjednostavnije je naravno složit rižoto. Najčešće ga spremamo sa mesom, no ni ovaj način nije loš.

Sastojci:

  • 1 l mesne ili povrtne juhe
  • 65 g maslaca
  • 1 luk
  • 275 g riže
  • malo suhog bijelog vina
  • sol
  • papar
  • 75 g svježe naribanog sira

Priprema:

u vatrostalnoj posudi otopite 2/3 maslaca, te prodinstajte luk. Dodajte rižu, šromiješajte, zalijte malo vinom. Malo pojačajte temp i kuhajte dok ne ispari vino. Onda dodajte žlicu juhe ( vruće), kuhajte da je riža upije. Polako dadajte svu juhu, a zatim i vode. Rižu kuhajte cca pola sata, odmaknite ju s vatre i dodajte sol, papar, preostali maslac i sir. Promiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego poslužite.

1 l mesne ili povrtne juhe 65 g maslaca 1 luk 275 g riže malo suhog bijelog vina sol papar 75 g svježe naribanog sira Priprema: u vatrostalnoj posudi otopite 2/3 maslaca, te prodinstajte luk. Dodajte rižu, šromiješajte, zalijte malo vinom. Malo pojačajte temp i kuhajte dok ne ispari vino. Onda dodajte žlicu juhe ( vruće), kuhajte da je riža upije. Polako dadajte svu juhu, a zatim i vode. Rižu kuhajte cca pola sata, odmaknite ju s vatre i dodajte sol, papar, preostali maslac i sir. Promiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego poslužite.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
i nula jednako je jedan
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"