Rižoto od teletine

Autor: SLAVICA.99   (palac x 209) |moji recepti

2

Rižoto obično radim od piletine ili riže, no i u kombinaciji sa teletinom nije loš. Bitno je da meso ne bude prežilavo i da bude sitno nasjeckano.

Sastojci:

  • 40 dag teletine od plećke
  • 25 dag riže
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 dag šampinjona
  • 2 rajčice
  • 5 dag naribanog sira parmezana
  • 1 grančica peršinovog lista
  • maslac, ulje, vegeta, sol

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oprano i na komadiće narezana meso pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da meso potpuno omekša. Tada dodajte oguljene i na kockice narezane rajčice i nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte oko 5 minuta. Posebno na maslacu popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, dodajte ih pirjanom mesu, posolite i pospite vegetom. Rižu posebno skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja, zatim je ocijedite i dodajte mesu. Ako je potrebno zalijte toplom vodom da bi rižoto ostao dovoljno sočan. Sve zajedno još malo pirjajte da se riža dokraja ispirja pa pospite nasjeckanim peršinovim listom. Zgotovljeni rižoto istresite u zdjelu i pospite  naribanim parmezanom . Poslužite uz zelenu salatu.

 

Prosjek: 4 (+850)
40 dag teletine od plećke 25 dag riže 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 10 dag šampinjona 2 rajčice 5 dag naribanog sira parmezana 1 grančica peršinovog lista maslac, ulje, vegeta, sol Priprema: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oprano i na komadiće narezana meso pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da meso potpuno omekša. Tada dodajte oguljene i na kockice narezane rajčice i nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte oko 5 minuta. Posebno na maslacu popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, dodajte ih pirjanom mesu, posolite i pospite vegetom. Rižu posebno skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja, zatim je ocijedite i dodajte mesu. Ako je potrebno zalijte toplom vodom da bi rižoto ostao dovoljno sočan. Sve zajedno još malo pirjajte da se riža dokraja ispirja pa pospite nasjeckanim peršinovim listom. Zgotovljeni rižoto istresite u zdjelu i pospite  naribanim parmezanom . Poslužite uz zelenu salatu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+850)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
deset - = šest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"