Rižoto od teletine

Autor: SLAVICA.99   (palac x 333) |moji recepti

2
Rižoto obično radim od piletine ili riže, no i u kombinaciji sa teletinom nije loš. Bitno je da meso ne bude prežilavo i da bude sitno nasjeckano.

Sastojci:

  • 40 dag teletine od plećke
  • 25 dag riže
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 dag šampinjona
  • 2 rajčice
  • 5 dag naribanog sira parmezana
  • 1 grančica peršinovog lista
  • maslac, ulje, vegeta, sol

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oprano i na komadiće narezana meso pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da meso potpuno omekša. Tada dodajte oguljene i na kockice narezane rajčice i nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte oko 5 minuta. Posebno na maslacu popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, dodajte ih pirjanom mesu, posolite i pospite vegetom. Rižu posebno skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja, zatim je ocijedite i dodajte mesu. Ako je potrebno zalijte toplom vodom da bi rižoto ostao dovoljno sočan. Sve zajedno još malo pirjajte da se riža dokraja ispirja pa pospite nasjeckanim peršinovim listom. Zgotovljeni rižoto istresite u zdjelu i pospite  naribanim parmezanom . Poslužite uz zelenu salatu.

 

Prosjek: 4 (+850)

Ovo treba probati:

Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Rižot od školjki - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Rizi bizi - PROČITAJTE Turli tava - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE
40 dag teletine od plećke 25 dag riže 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 10 dag šampinjona 2 rajčice 5 dag naribanog sira parmezana 1 grančica peršinovog lista maslac, ulje, vegeta, sol Priprema: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oprano i na komadiće narezana meso pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da meso potpuno omekša. Tada dodajte oguljene i na kockice narezane rajčice i nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte oko 5 minuta. Posebno na maslacu popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, dodajte ih pirjanom mesu, posolite i pospite vegetom. Rižu posebno skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja, zatim je ocijedite i dodajte mesu. Ako je potrebno zalijte toplom vodom da bi rižoto ostao dovoljno sočan. Sve zajedno još malo pirjajte da se riža dokraja ispirja pa pospite nasjeckanim peršinovim listom. Zgotovljeni rižoto istresite u zdjelu i pospite  naribanim parmezanom . Poslužite uz zelenu salatu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+850)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

"Još jedan recept iz TOP 50"