Riža na mlijeku sa umakom od naranče

Autor: ljubica   (palac x 155) |moji recepti


recepti_bez_slike

Desert neobičan, osvježavajući-mljac,mljac!

SASTOJCI:

  • 130g basmati riže, 250 ml mlijeka i 330 g šećera
  • 1 valnilija šećer
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 100ml  jogurta i 200ml kiselog vrhnja
  • 50g šećera u prahu
  • 1limeta, 100ml vrhnja za šlag i 1 naranča
  • 30 ml likera od naranče
  • 1žličica škrobnog brašna

PRIPREMA:

U posudu ulijemo mlijeko, 350 ml vode, 30g šećera, vanilija šećer, malo soli, promješamo i stavimo na vatru da zavrije. U to dodamo opranu rižu. poklopimo i kuhamo na lagano dok tekućina ne ispari i riža omekša, ugasimo i ostavimo da se hladi.

U posudu ulijemo kiselo vrhnje, jogurt, malo naribane korice limete, šećer u prahu, sok od limete i pjenjačom izradimo u kremu. Kremu stavimo preko ohlađene riže, dodamo šlag od tučenog vrhnja, lagano promiješamo i rasporedimo u staklene čaše ili zdjelice.

U zagrijanu tavu ulijemo narančin sok (savuvamo 2 žlice) dodamo preostqli šećer, naribani đumbir, promješamo i kuhamo na lagano dok se šećer ne otopi.U šalicu stavimo one 2 žlice soka od naranče, dodamo škrobno brašno i promješamo te ga uspemo u tavu sa sirupom i kuhamo par minuta da se sve zgusne stalno miješajući. Ugasimo vatru, ulijemo liker od naranče, promiješamo i ohlađeno prelijemo preko riže u čašama.

Prosjek: 4 (+369)
perica

Mislim da nitko od vas nezna točno što ide u Čobanac. A idu sve vrste mesa koje ja ČOBAN čuvao na slavonskim pašnjacima, a sigurno nije čuvao srne, jelene, veprove i slično. Raznislite zašto se zove baš ČOBANAC.

prikaz
Igor Škevin

Da bi hobotnica bila mekana, ne treba kuhanje s čepom, treba je zamrznuti. Tako kažu kuhari iz restorana poznatih po dobrim hobotnicama.
Na kakav lim da stavite hobotnicu koja ispusti pola litre vode?! Stavite je u dovoljno veliku zdjelu s poklopcem koji dobro brtvi, da se ne zaj***vate s folijom.

prikaz
raull

Moje mišljenje na vaš recept vezano je na podlijevanje vodom.Nikako ne dodavati vodu . Kada se hobotnica sa krompirima zatvori sa folijom,u toku pečenja ona pusti svoju tekućinu i podljevanje je nepotrebno.Malo i popaprite. Inače ostali postupak je po meni dobar. Više sam puta spremala, imam bogato iskustvo.

prikaz
kiki

ljudi probajte umjesto vina malo politi rakije šljivovice, jako jako ukusno... daje jednu dozu svjezine

prikaz
dava

hobotnicu samu staviti u posudu bez ičega, peći je oko 20 min zatim vodu koju pusti presuti u drugu teću zatim staviti krompire i ostale mirodije. 15 min pred kraj tekućinu iz teće staviti na kolo dok provrije u nju staviti 2-3 češnja češnjaka 1,5 dl vina bjelog i da kuha 2 min. zatim sa time preliti hobu.

prikaz
Antika777

popodne ce se peci odojak,uvijek mi ispadne odlicno,nasolim ga vecer prije i dok se pece podljevam ga pivom i ispadne odlicno!

prikaz
Irena Bušić

:) :) :) :) moj recept za rižoto
• 3 češnja češnjaka
• 1 luk (kapula)
• 2 dl crnog vina
• 30 dg riže
• Crnilo od sipe
• peršin
• sol
• papar
• maslinovo ulje
• 0,5 litre ribljeg temeljca
• mala kocka maslaca
• parmezan
Luk i češnjak narezati na sitne komade te staviti na zagrijano maslinovo ulje.Kada poprimi zlatno žutu boju dodati rižu i riblji temeljac,te kuhati na laganoj vatri 10 min. Dodati crnilo,peršin, kocku maslaca sol i papar, te ostaviti još nekoliko minuta na laganoj vatri uz miješanje.
Posuti parmezanom!

prikaz
Marija Trstoglavec

Ja sam umjesto 6-7 dl mlijeka stavila 5 dl mlijeka i 2 dl jogurta tekućeg, tijesto je ispalo savršeno!! Probajte: klipiće napuniti dimljenim sirom (kod mene se uvijek pojede sve) :)

prikaz
mamica

Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero ljudi

prikaz
byB

Mira žao mi je što ti ispada rijetko. Nemoj odustati od toga što si dobila, jednostavno dodaj još malo želina pomiješanoga sa žličicom šećera i ponovno zakuhaj i kuhaj oko 3 minute. Ako je sve ostalo prema receptu mora se stisnuti. Ja sam još jednom pregledala recept i napisala sam točno kako sam radila. Nadam se da će uspjeti !

prikaz
130g basmati riže, 250 ml mlijeka i 330 g šećera 1 valnilija šećer 1 žličica naribanog đumbira 100ml  jogurta i 200ml kiselog vrhnja 50g šećera u prahu 1limeta, 100ml vrhnja za šlag i 1 naranča 30 ml likera od naranče 1žličica škrobnog brašna PRIPREMA: U posudu ulijemo mlijeko, 350 ml vode, 30g šećera, vanilija šećer, malo soli, promješamo i stavimo na vatru da zavrije. U to dodamo opranu rižu. poklopimo i kuhamo na lagano dok tekućina ne ispari i riža omekša, ugasimo i ostavimo da se hladi. U posudu ulijemo kiselo vrhnje, jogurt, malo naribane korice limete, šećer u prahu, sok od limete i pjenjačom izradimo u kremu. Kremu stavimo preko ohlađene riže, dodamo šlag od tučenog vrhnja, lagano promiješamo i rasporedimo u staklene čaše ili zdjelice. U zagrijanu tavu ulijemo narančin sok (savuvamo 2 žlice) dodamo preostqli šećer, naribani đumbir, promješamo i kuhamo na lagano dok se šećer ne otopi.U šalicu stavimo one 2 žlice soka od naranče, dodamo škrobno brašno i promješamo te ga uspemo u tavu sa sirupom i kuhamo par minuta da se sve zgusne stalno miješajući. Ugasimo vatru, ulijemo liker od naranče, promiješamo i ohlađeno prelijemo preko riže u čašama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+369)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
sedam i dva jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10