Riba pečena u foliji

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 85651) |moji recepti

0
riba sol limun češnjak maslinovo ulje grančice ružmarina krumpir Priprema: Ribu očistiti, nasoliti, premazati maslinovim uljem, češnjak izrezati na kolutove,limun također na tanke kolutove, pa svaki kolut još prepoloviti.Krumpir oguliti i izrezati na kolutove,posoliti i politi maslinovim uljem,dobro izmiješati. Na komad folije (duži od ribe na oba kraja) staviti krumpira,na krumpir staviti ribu.U otvor ribe staviti malo češnjaka 1 komad limuna i malo ružmarina,po ribitakođer staviti iste sastojke i preko svega još nakapati maslinovog ulja.Zatvoriti foliju dobro sa svih strana da pare ne izlaze i prći 30 minuta na 220° C.Poslužiti na foliji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+11)
Jedan od odličnih načina da riba poprimi arome i bude vrlo ukusna. Osim toga puno suđa ostane čisto .
pečena riba

Sastojci:

  • riba
  • sol
  • limun
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • grančice ružmarina
  • krumpir

Priprema:

Ribu očistiti, nasoliti, premazati maslinovim uljem, češnjak izrezati na kolutove,limun također na tanke kolutove, pa svaki kolut još prepoloviti.Krumpir oguliti i izrezati na kolutove,posoliti i politi maslinovim uljem,dobro izmiješati.

Na komad folije (duži od ribe na oba kraja) staviti krumpira,na krumpir staviti ribu.U otvor ribe staviti malo češnjaka 1 komad limuna i malo ružmarina,po ribitakođer staviti iste sastojke i preko svega još nakapati maslinovog ulja.Zatvoriti foliju dobro sa svih strana da pare ne izlaze i prći 30 minuta na 220° C.Poslužiti na foliji.

Prosjek: 4.3 (+11)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)