Rezanci s pilećom jetricom

recepti_bez_slike
40 dag širokih rezanaca 35 dag pilećih jetrica 5 dag dimljene slanine 1 glavica luka 2 žlice kiselog vrhnja 10 dag naribanog sira trapista 1 žličica konjaka 1 grančica kopra ulje papar sol postupak pripreme: Na ulju popržite slaninu rezanu na kockice. Dodajte na komade narezana jetrica i kosani luk, pa sve zajedno pirjajte oko 15 minuta. Tada posolite, popaprite, dodajte kosani kopar, pa umiješajte kiselo vrhnje i konjak. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Tako pripravljene rezance istresite u zdjelu, prelijte pirjanim jetricama, lagano izmiješajte i pospite naribanim trapistom. Poslužite uz salatu od rajčice, koju ste posuli kosanim češnjakom i peršinovim listom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+852) ‹ Rezanci s marmeladom i orasima najbolji recept Rezanci s vrhnjem na pastirski način ›
Ovo je moj način spremanja rezanaca s pilećom jetricom.Sigurno će vam se svidjeti, brzo je gotovo, namirnice - ništa posebno, osim konjaka, naravno...Moja djeca kad su bila manja, obožavala su ovo jelo, a ja npr obožavam još danas

Sastojci:

  • 40 dag širokih rezanaca
  • 35 dag pilećih jetrica
  • 5 dag dimljene slanine
  • 1 glavica luka
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 10 dag naribanog sira trapista
  • 1 žličica konjaka
  • 1 grančica kopra
  • ulje
  • papar
  • sol

postupak pripreme:

Na ulju popržite slaninu rezanu na kockice. Dodajte na komade narezana jetrica i kosani luk, pa sve zajedno pirjajte oko 15 minuta. Tada posolite, popaprite, dodajte kosani kopar, pa umiješajte kiselo vrhnje i konjak. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Tako pripravljene rezance istresite u zdjelu, prelijte pirjanim jetricama, lagano izmiješajte i pospite naribanim trapistom. Poslužite uz salatu od rajčice, koju ste posuli kosanim češnjakom i peršinovim listom.

 

Prosjek: 4 (+852)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika gogaM's

ah, uživam već čitajući...obožavam pileću jetricu u gotovo svim oblicima - no moji je ne mogu smisliti pa ne mogu praviti ovakvo jelo za nas sve...ubacujem je periodički i po malo pokadkad...
- čini mi se sjajna kombinacija okusa i začina (jetrica i kopar) to još nisam probala :)

goga <3