Reform torta

recepti_bez_slike
10 bjelanjaka 30 dkg šećera 30 dkg mljevenih oraha 2 žlice brašna Priprema: Izmiksati jaja i šećer i u to lagano umiješati orahe i 2 žlice brašna. Sve to izliti u onu veliki lim za pećenje (od pečnice) koji ste obložili papirom za pečenje ili folijom. Kad se to tanko tijesto ohladi, izreže se uzdužno na tri dijela i namaže kremom. Krema: 10 žumanjaka 10 dkg šećera u prahu 10 dkg čokolade za kuhanje 1 maslac (25 dkg) Priprema: Na pari izmiksati jaja, šećer u prahu i čokoladu. Kad je kuhano skroz ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti prethodno izmiksan maslac. Kore premazati kremom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)
Vrlo jednostavan recept za jako ukusnu "reform tortu".

Kore:

  • 10 bjelanjaka
  • 30 dkg šećera
  • 30 dkg mljevenih oraha
  • 2 žlice brašna

Priprema:

Izmiksati jaja i šećer i u to lagano umiješati orahe i 2 žlice brašna. Sve to izliti u onu veliki lim za pećenje (od pečnice) koji ste obložili papirom za pečenje ili folijom. Kad se to tanko tijesto ohladi, izreže se uzdužno na tri dijela i namaže kremom.

Krema:
  • 10 žumanjaka
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 1 maslac (25 dkg)

Priprema:

Na pari izmiksati jaja, šećer u prahu i čokoladu. Kad je kuhano skroz ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti prethodno izmiksan maslac.
Kore premazati kremom.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Edita Haller's

Ovo je moj recept

Reform torta(Kraljica torti)

Sastojci

14 jaja
25 dkg. oraha ili badema
20 zlica (jushnih) secera
4 zlice (jushnih) brashna
2 zlice (jushnih) vode
1 pecilni prashak
prstohvat soli
vanili sheser po zelji
20 dkg crne cokolade
5 dkg margarina
2,5 dcl.slatkog vrhnja

Priprema

Kore:
Koru raditi u dva puta. 7 belanjaka istuc sa 1 zlicom vode,prstohvatom soli i 5 zlica secera u cvrst sneg,potom dodati 12,5 dkg grubo mljevenih oraha,2 zlice brashna ( u koje smo umeshali pecilni prashak). Smjesu razliti u veliki pleh oblozen pergament papirom.Peci u zagrijanoj pecnici cc. 200*C do zlatno
zute boje.Dok se prva kora pece ponoviti isto sve za drugu koru.Ohladjene kore prerezati na pola kako bi se dobile cetiri.

Krema:

14 zumanjaka pomeshat sa secerom i miksati mikserom srednje brzine na shporetu (na srednjoj temperaturi) odma dodati margarin i copkoladu(po mogucnosti izribanu)Kad se krema pocne zgushnjavat nastaviti mjeshanje kuvacom. Kad se fila skroz zgusne maknuti sa vatre i promiksati josh malo da se ujednaci.
U ohladjenu filu umiksati predhodno istuceno slatko vrhnje (slatko vrhnje ni slucajno shlag iz vrecice)

Kore nafilati a istim filom premazati tortu po povrshini. Po zelji tortu mozete ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem(shlagom).