Ražnjići od junetine

Autor: Luce   (palac x 14743) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
75 dag junetine od vratine (bez kosti) 10 dag suhe slanine 2 paprike babure 3 rajčice 2 žlice vina 1 lovorov list mljevena crvena paprika (slatka) ulje sol  priprema: Meso narežite na ražnjiće pa ga stavite u marinadu od ulja, mljevene paprike i lovorova lista. Kada je meso odstajalo 3 sata u marinadi, nabodite ga na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće i stavite na dobro zagrijani roštilj. Za vrijeme pečenja često okrećite da ražnjići budu podjednako ispečeni. Pečene ražnjiće posolite. Za vrijeme pečenja ražnjića napravite umak: u posudi na štednjaku popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte očišćenu i narezanu papriku i oguljene i na kockice narezane rajčice, zalij te vinom, posolite i kratko propirjajte. Odmah poslužite toplo.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Finoooo

 Sastojci:

  • 75 dag junetine od vratine (bez kosti)
  • 10 dag suhe slanine
  • 2 paprike babure
  • 3 rajčice
  • 2 žlice vina
  • 1 lovorov list
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • sol

 priprema:

Meso narežite na ražnjiće pa ga stavite u marinadu od ulja, mljevene paprike i lovorova lista. Kada je meso odstajalo 3 sata u marinadi, nabodite ga na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće i stavite na dobro zagrijani roštilj. Za vrijeme pečenja često okrećite da ražnjići budu podjednako ispečeni. Pečene ražnjiće posolite. Za vrijeme pečenja ražnjića napravite umak: u posudi na štednjaku popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte očišćenu i narezanu papriku i oguljene i na kockice narezane rajčice, zalij te vinom, posolite i kratko propirjajte. Odmah poslužite toplo.

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)