Rafioli

recepti_bez_slike
Tijesto:  70 dag brašna  20 dag margarina  4 jaja  2 žumanjka  60 g šećera  sol  mlijeko po potrebi  Nadjev:  4 jaja  40 dag šećera  40 dag badema  limunova korica  3 žlice maraskina  1 žlica rakije  muškatni oraščić  cimet  rakija  šećer za posipanje priprema: U brašnu razmrvite margarin, dodajte jaja, žumanjke, šećer, sol i umijesite čvrsto tijesto. Po potrebi dodajte malo mlijeka da tijesto ne bude pretvrdo, pokrijte i ostavite da počiva oko pola sata. Tijesto promijesite i razvaljajte tanko kao za rezance. Zatim stavljajte na tijesto nadjev žličicom u jednom redu u razmacima, ovisno o čaši kojom budete oblikovali polumjesece - rafiole. Tijesto preklopite preko cijelog reda tako da je nadjev pokriven. Čašom pritisnite tijesto tako da polovica čaše obuhvati tijesto s nadjevom, pa ukrasnim kotačićem izrezujte uz čašu 1 po 1 rafiol. Postupak ponavljajte dok ne potrošite tijesto i nadjev. Rafiole slažite na namazan lim za pečenje i pecite kod temperature od 220°C oko 20 minuta. Pečene odmah premažite odozgo s malo rakije i uvaljajte u kristal-šećer. Rafioli su najbolji nakon nekoliko dana. Nadjev: Jaja sa šećerom izmiješajte dodajte mljevene bademe, limunovu koricu, maraskino, rakiju, malo oraščića i cimet. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Oko ovog kolača ima zaista puno posla, i rijetko ga radim. No, kad ga napravim, toliko je fini da zaista vrijedi truda. Za specijalne prilike

Sastojci:

  • Tijesto: 
  • 70 dag brašna 
  • 20 dag margarina 
  • 4 jaja 
  • 2 žumanjka 
  • 60 g šećera 
  • sol 
  • mlijeko po potrebi 

Nadjev: 

  • 4 jaja 
  • 40 dag šećera 
  • 40 dag badema 
  • limunova korica 
  • 3 žlice maraskina 
  • 1 žlica rakije 
  • muškatni oraščić 
  • cimet 
  • rakija 
  • šećer za posipanje

priprema:

U brašnu razmrvite margarin, dodajte jaja, žumanjke, šećer, sol i umijesite čvrsto tijesto. Po potrebi dodajte malo mlijeka da tijesto ne bude pretvrdo, pokrijte i ostavite da počiva oko pola sata. Tijesto promijesite i razvaljajte tanko kao za rezance. Zatim stavljajte na tijesto nadjev žličicom u jednom redu u razmacima, ovisno o čaši kojom budete oblikovali polumjesece - rafiole. Tijesto preklopite preko cijelog reda tako da je nadjev pokriven. Čašom pritisnite tijesto tako da polovica čaše obuhvati tijesto s nadjevom, pa ukrasnim kotačićem izrezujte uz čašu 1 po 1 rafiol. Postupak ponavljajte dok ne potrošite tijesto i nadjev. Rafiole slažite na namazan lim za pečenje i pecite kod temperature od 220°C oko 20 minuta. Pečene odmah premažite odozgo s malo rakije i uvaljajte u kristal-šećer. Rafioli su najbolji nakon nekoliko dana. Nadjev: Jaja sa šećerom izmiješajte dodajte mljevene bademe, limunovu koricu, maraskino, rakiju, malo oraščića i cimet.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)