Punjene pljeskavice

Autor: Lela88   (palac x 8838) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag mljevenog miješanog mesa 10 dag naribanog sira trapista 2 glavice luka 3 režnja češnjaka 2 jaja 1 kiseli krastavac 2 grančice peršinovog lista 1 žlica senfa ulje papar sol Priprema: Češnjak i peršinov list nasjeckajte i pomiješajte, pa polovicu smjese dodajte mljevenom mesu. Zatim mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk, jaja, posolite, poparite i izmiješajte. Od ove smjese oblikujte osam pljeskavica veličine dlana. Naribanom siru dodajte drugu polovicu nasjeckanog češnjaka i peršinovog lista, sitno narezani krastavac i senf, pa izmiješajte. Zatim na četiri pljeskavice stavite ovu smjesu sa sirom, pa ih poklopite s onim praznim pljeskavicama, a rubove čvrsto stisnite. Stavite ih na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s jedne i druge strane da lijepo porumene. Pljeskavice poslužite sa nasjeckanim lukom, ajvarom ili salatom po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Koja je tajna dobrog roštilja? neki kažu svježe meso, neki drva, neki spominju postupke pripreme ili zgotavljanja...Kako god, ako još niste, probajte punjene pljeskavice prema ovom receptu

Sastojci:

  • 50 dag mljevenog miješanog mesa
  • 10 dag naribanog sira trapista
  • 2 glavice luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 kiseli krastavac
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1 žlica senfa
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Češnjak i peršinov list nasjeckajte i pomiješajte, pa polovicu smjese dodajte mljevenom mesu. Zatim mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk, jaja, posolite, poparite i izmiješajte. Od ove smjese oblikujte osam pljeskavica veličine dlana. Naribanom siru dodajte drugu polovicu nasjeckanog češnjaka i peršinovog lista, sitno narezani krastavac i senf, pa izmiješajte. Zatim na četiri pljeskavice stavite ovu smjesu sa sirom, pa ih poklopite s onim praznim pljeskavicama, a rubove čvrsto stisnite. Stavite ih na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s jedne i druge strane da lijepo porumene. Pljeskavice poslužite sa nasjeckanim lukom, ajvarom ili salatom po želji.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)