Punjene palačinke

Autor: Margaret   (palac x 136) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 jaja 200 g brašna bez glutena 200 ml mlijeka jedna žlica ulja 200 ml hladne vode dva prstohvata soli jedan luk 2 režnja češnjaka 6 žlica ulja 400 g mljevene govedine 2 žlice pasirane rajčice sol, papar muškatni oraščić 100 ml crnog vina 1-2 žličice kukuruznog brašna 4 žlice vrhnja jedna žličica suhog bilja Priprema: Umutiti jaja i pomiješajte ih sa brašnom, mlijekom, uljem, vodom i soli.Ostaviti tijesto da odstoji 20 minuta. Ako je potrebno, dodati malo vode. Za punjenje, izvadite luk i češnjak i sitno isjeckajte. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi, dodajte kockice luka i češnjaka i dinstati ih dok ne omekšaju. Dodati mljeveno meso i miješajte dok se ne poprži i postane mrvljivo. Umiješajte rajčice, posolite, dodajte papar i muškatni oraščić i pirjajte još 3 minute miješajući. Zalijte meso vinom. Kukuruzni škrob pomiješajte s vodom i dodajte u umak. Umiješajte vrhnje i bilje. Prethodno zagrijati pećnicu na 50 °. Zagrijte ulje u tavi i pržite palačinke jednu po jednu. Mesom napunite palačinke i zamotajte. Držite u pečnici i servirajte toplo. Poslužite uz salatu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+386) ‹ Puf palačinke najbolji recept Punjene palačinke s mesom i povrćem ›
Svi koji su isprobali punjene palačinke znaju da je to jedno od najukusnijih jela. Zahtjeva malo duzu pripremu, ali trud se isplati. U ovom receptu predlažem da ih zapečete u pećnici umjesto pohanja.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200 g brašna bez glutena
  • 200 ml mlijeka
  • jedna žlica ulja
  • 200 ml hladne vode
  • dva prstohvata soli
  • jedan luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 6 žlica ulja
  • 400 g mljevene govedine
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • sol, papar
  • muškatni oraščić
  • 100 ml crnog vina
  • 1-2 žličice kukuruznog brašna
  • 4 žlice vrhnja
  • jedna žličica suhog bilja

Priprema:

Umutiti jaja i pomiješajte ih sa brašnom, mlijekom, uljem, vodom i soli.Ostaviti tijesto da odstoji 20 minuta. Ako je potrebno, dodati malo vode.
Za punjenje, izvadite luk i češnjak i sitno isjeckajte. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi, dodajte kockice luka i češnjaka i dinstati ih dok ne omekšaju. Dodati mljeveno meso i miješajte dok se ne poprži i postane mrvljivo.
Umiješajte rajčice, posolite, dodajte papar i muškatni oraščić i pirjajte još 3 minute miješajući. Zalijte meso vinom. Kukuruzni škrob pomiješajte s vodom i dodajte u umak. Umiješajte vrhnje i bilje.
Prethodno zagrijati pećnicu na 50 °. Zagrijte ulje u tavi i pržite palačinke jednu po jednu. Mesom napunite palačinke i zamotajte. Držite u pečnici i servirajte toplo. Poslužite uz salatu.

Prosjek: 5 (+386)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika bucka's

ove su fine pa ako ti se tako jako svidjaju, probaj ove sa šunkom:
Sastojci:
6 žlica brašna
6 jaja
2,5 dcl mlijeka
sol
papar
20 dkg kuhane šunke
vezica miješanih začinskih trava
15 dkg kiselog vrhnja
2 žlice maslaca
4 žlice smjese za pohanje
Odvojite 2 žlice mlijeka sa strane, a ostatak dobro zamutite sa brašnom, 4 jaja, soli i paprom. Ostavite tako tijesto da odstoji oko 15 minuta. Isjeckate šunku na sitne komadiće. Operite začinsko bilje te ga sitno nasjeckajte. Šunku i začine dobro promiješajte sa kiselim vrhnjem, začinite solju i paprom.
Zagrijte posudu na 50 stupnjeva. U tavicu za pečenje palačinki rastopite žlicu masla. Ispecite 4 palačinke i držati ih na toplom. Na gotove palačinke ravnomjerno rasporedite po žlicu nadjeva od šunke. Zamotajte palačinke te ih presijecite na pola. Preostala jaja i dvije žlice mlijeka zamutiti u tanjuru te posolite i popaprite. Kratko, sa svih strana, potopite gotove polovice palačinki u jaja i uvaljate ih u smjesu za pohanje. Zagrijte ostatak masla u tavu.

Role palačinki pecite na blagoj vatri sa svih strana dok ne dobiju prepečeno zlatnu boju. Do serviranja držite gotove palačinke na toplom. Kao ukusan prilog preporučamo svježu zelenu salatu ili cherry rajčice.