Punjene lignje s blitvom

Autor: dpodolsak   (palac x 844) |moji recepti


recepti_bez_slike

Svi znamo da se lignje mogu puniti na tisuću načina , probajte ovaj , mene je ugodno iznenadio i hvala Ivanki

Sastojci

  • očiščene ljignje     1kg
  • pršut                       0,20 kg
  • blitva                       0.350 kg
  • češnjak
  • crvemi luk              0,15o kg
  • žlica krušnih mrvica
  • peršin u listu
  • limun
  • bjelo vino  (ne prekiselo - najbolje malvazija ili sl
  • maslinovo ulje
  • sol, papar,
  • malo ružmarina ,list lovora

Priprema

Lignje očistimo i krakove nasjeckamo. Na maslinovom ulju staklasto prepržimo luk i češnjak , dodamo pršut narezan na sitne kockice ili tanke rezance i kratko popržimo. Na to dodamo nasjeckane krakove i za pet minuta blitvu koju smo prije toga kratko blanširali i sitno nasjeckali. To sve pirjamo oko petnaestak minuta uz dodatak ružmarina i lovora, te podlijevamo s vinom. pred sam kraj posipamo mrvicama i pustimo da se odmori poklopljeno oko destak minuta.

S tom smjesom napunimo lignje, zatvorimo ih pomoću čačkalice i položimo u posudu za pečenje koju smo prethodno namastili maslinovim uljem i pečemo ujače zagrijanoj pečnici uz poneko okretanje ili možete samo protresti posudu . na kraju u maloj posudi lagano zagrijte malo maslinova ulja, na vruće ulje stavite kosani peršin i češnjak i kad se zapjeni podlijete vinom i prokuhate oko dvije  minute. S tim umakom zalijte lignje ipoklopite sfolijom ili poklopcem , ugasite pečnicu i pustite tako oko pet-šest minuta.

Prosjek: 5 (+922)
očiščene ljignje     1kg pršut                       0,20 kg blitva                       0.350 kg češnjak crvemi luk              0,15o kg žlica krušnih mrvica peršin u listu limun bjelo vino  (ne prekiselo - najbolje malvazija ili sl maslinovo ulje sol, papar, malo ružmarina ,list lovora Priprema Lignje očistimo i krakove nasjeckamo. Na maslinovom ulju staklasto prepržimo luk i češnjak , dodamo pršut narezan na sitne kockice ili tanke rezance i kratko popržimo. Na to dodamo nasjeckane krakove i za pet minuta blitvu koju smo prije toga kratko blanširali i sitno nasjeckali. To sve pirjamo oko petnaestak minuta uz dodatak ružmarina i lovora, te podlijevamo s vinom. pred sam kraj posipamo mrvicama i pustimo da se odmori poklopljeno oko destak minuta. S tom smjesom napunimo lignje, zatvorimo ih pomoću čačkalice i položimo u posudu za pečenje koju smo prethodno namastili maslinovim uljem i pečemo ujače zagrijanoj pečnici uz poneko okretanje ili možete samo protresti posudu . na kraju u maloj posudi lagano zagrijte malo maslinova ulja, na vruće ulje stavite kosani peršin i češnjak i kad se zapjeni podlijete vinom i prokuhate oko dvije  minute. S tim umakom zalijte lignje ipoklopite sfolijom ili poklopcem , ugasite pečnicu i pustite tako oko pet-šest minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+922)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest i jednako je deset
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika dpodolsak's

ima tko kakav prijedlog za božični meni a da nije purica smlincima ili sl.

Slika korisnika goca's

Hej, lignje se stvarno mogu puniti na tisuću načina. jedino ako stavljam cijeli paketić, onda stavim i malo više blitve, gotovo duple od ovog navedenog. Inače mi se recept sviđa, i mislim da sa punjenim lignjama nikako ne možemo porgiješiti. Jedino ima dosta zafrkancije, dok sve isjeckamo, pripremimo, bilo bi dobro imati pomoćnika. Nekad u smjesu za punjenje dodam i jaje. Ako Vam ostane blitve, poslužite ju s krumpirom

"Još jedan recept iz TOP 50"