Punč torta

recepti_bez_slike
8 žumanjka 16 dkg šećera 8 bjelanjka (snijeg) 18 dkg brašna Limun Punč: 15 dkg šećera u kockama dl čaja limun naranča dl ruma 2 dl vode 6 dkg čokolade alkermes Postupak pripreme Žumanjke i šećer miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna, te prosijano brašno i snijeg. Smjesu lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebeite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte. 3 dijela izrežite na male kocke, pa svaka trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu skuhajte punč od šećera i vode tako da svaku kocku šećera naribate na koricu od naranče i limuna, prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelije se prva trećina kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita. Listovi torte namažite marmeladom od kajsija, a između njih složite izmiješane kockice od biskvita. Tortu stavite između dvije daske, ostavite do drugog dana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+796)

Sastojci

  • 8 žumanjka
  • 16 dkg šećera
  • 8 bjelanjka (snijeg)
  • 18 dkg brašna
  • Limun

Punč:

  • 15 dkg šećera u kockama
  • dl čaja
  • limun
  • naranča
  • dl ruma
  • 2 dl vode
  • 6 dkg čokolade alkermes

Postupak pripreme

Žumanjke i šećer miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna, te prosijano brašno i snijeg. Smjesu lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebeite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte.

3 dijela izrežite na male kocke, pa svaka trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu skuhajte punč od šećera i vode tako da svaku kocku šećera naribate na koricu od naranče i limuna, prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelije se prva trećina kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita. Listovi torte namažite marmeladom od kajsija, a između njih složite izmiješane kockice od biskvita. Tortu stavite između dvije daske, ostavite do drugog dana.

Prosjek: 4 (+796)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)