Prženi kroketi od krumpira

recepti_bez_slike
1/2 kg krumpira  20 dkg brašna  1 jaje  1 dkg masti  sol mast za prženje  Priprema: Kuhani krumpir se oguli i propasira pa je zato najbolje upotrijebiti krumpir koji se dan prije skuhao. Kad se u krumpir sve izmiješa, rade se prst debeli valjušci (kroketi) koji se prže u vrućoj masti ili ulju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+4)
Ponekad ih ispečem na papiru za pečenje u pečnici, a obično u fritezi u dubokoj masnoći i na visokoj temperaturi da ne popiju previše masnoće.

Sastojci:

  • 1/2 kg krumpira 
  • 20 dkg brašna 
  • 1 jaje 
  • 1 dkg masti 
  • sol
  • mast za prženje 

Priprema:

Kuhani krumpir se oguli i propasira pa je zato najbolje upotrijebiti krumpir koji se dan prije skuhao. Kad se u krumpir sve izmiješa, rade se prst debeli valjušci (kroketi) koji se prže u vrućoj masti ili ulju.

Prosjek: 4.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)