Proso sa čvarcima na međimurski način

Autor: SLAVICA.99   (palac x 2108) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
25 dag prosene kaše 15 dag čvaraka 2 češnja češnjaka mljevena crvena paprika (slatka) 2 grančice peršinovog lista mast, sol Priprema: Proso dobro operite u hladnoj vodi a zatim ga stavite u dosta posoljene kipuće vode i kuhajte oko 25 minuta. Nakon toga ostavite ga u poklopljenoj posudi na isključenoj ploči štednjaka da se proso malo »raspuca« (oko 15 minuta), a zatim ga ocijedite. Posebno na masti popržite usitnjene čvarke, pospite ih mljevenom paprikom, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i peršinov list, a zatim procijeđeno proso, posolite i zajedno malo popržite. Poslužite sa zelenom salatom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+589)
Proso me asoocira na jednu slasticu koje smo kao djeca jeli. Od prosene kaše, ako niste znali, možete pripraviti i slastice. Primjerice, ako proso skuhate u mlijeku, zatim mu dodate groždice, med ili šećer; malo mljevenih oraha i poslužite kao kremu, ili ga skuhate umjesto u mlijeku, u nekom voćnom soku. Kuhana prosena kaša je i sastavni dio u siru za neke savijače od vučenoga tijesta.

Sastojci:

  • 25 dag prosene kaše
  • 15 dag čvaraka
  • 2 češnja češnjaka
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • 2 grančice peršinovog lista
  • mast, sol

Priprema:

Proso dobro operite u hladnoj vodi a zatim ga stavite u dosta posoljene kipuće vode i kuhajte oko 25 minuta. Nakon toga ostavite ga u poklopljenoj posudi na isključenoj ploči štednjaka da se proso malo »raspuca« (oko 15 minuta), a zatim ga ocijedite. Posebno na masti popržite usitnjene čvarke, pospite ih mljevenom paprikom, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i peršinov list, a zatim procijeđeno proso, posolite i zajedno malo popržite. Poslužite sa zelenom salatom.

 

Prosjek: 4 (+589)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)