Prhke karamel-kocke

recepti_bez_slike
45 dag brašna 20 dag margarina 15 dag šećera 3 jaja 1/2 praška za pecivo Nadjev 30 dag kristal-šećera 4 dl mlijeka 25 dag maslaca 5 dag šećera u prahu 4 žlice brašna šećer u prahu za posipanje Priprema: Pjenasto umutite margarin, šećer i jaja, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa umijesite prhko tijesto. Ostavite ga na hladnom mjestu da miruje 30 minuta. Zatim ga podijelite u tri jednaka dijela. Svaki dio posebno razvaljajte i ispecite na obrnutoj nenamašćenoj strani lima. Sve tri ispečene kore trebaju biti iste veličine i posve ohlađene prije nadijevanja. Zatim prvu koru premažite polovicom hladnog nadjeva, a preko njega stavite drugu koru i ostatak nadjeva, pa pokrijte trećom korom. Ostavite na hladnom mjestu i nakon 5 do 6 sati pospite šećerom u prahu i narežite na kocke. Nadjev: Šećer upržite na laganoj vatri, dodajte mu polovicu mlijeka i kuhajte da se karamel otopi. Tada dodajte brašno razmućeno s ostatkom mlijeka i kuhajte da dobijete gustu kremu, a zatim ohladite. Maslac i šećer u prahu pjenasto umutite i pomalo dodavajte hladnu kremu, pa kad obje smjese sjedinite, izmiješaj te u jednoličnu glatku smjesu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+972)
Za slatkoholičare evo jedne prave slastice.

Tijesto

  • 45 dag brašna
  • 20 dag margarina
  • 15 dag šećera
  • 3 jaja
  • 1/2 praška za pecivo

Nadjev

  • 30 dag kristal-šećera
  • 4 dl mlijeka
  • 25 dag maslaca
  • 5 dag šećera u prahu
  • 4 žlice brašna
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Pjenasto umutite margarin, šećer i jaja, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa umijesite prhko tijesto. Ostavite ga na hladnom mjestu da miruje 30 minuta. Zatim ga podijelite u tri jednaka dijela. Svaki dio posebno razvaljajte i ispecite na obrnutoj nenamašćenoj strani lima. Sve tri ispečene kore trebaju biti iste veličine i posve ohlađene prije nadijevanja. Zatim prvu koru premažite polovicom hladnog nadjeva, a preko njega stavite drugu koru i ostatak nadjeva, pa pokrijte trećom korom. Ostavite na hladnom mjestu i nakon 5 do 6 sati pospite šećerom u prahu i narežite na kocke.

Nadjev: Šećer upržite na laganoj vatri, dodajte mu polovicu mlijeka i kuhajte da se karamel otopi. Tada dodajte brašno razmućeno s ostatkom mlijeka i kuhajte da dobijete gustu kremu, a zatim ohladite. Maslac i šećer u prahu pjenasto umutite i pomalo dodavajte hladnu kremu, pa kad obje smjese sjedinite, izmiješaj te u jednoličnu glatku smjesu.

Prosjek: 4 (+972)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)