Varivo od poriluka

Autor: Lela88   (palac x 8708) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag poriluka 4 krumpira 35 dag suhih svinjskih rebara 2 žlice brašna 1 glavica luka mala grančica celerovog lista mljevena crvena paprika (slatka) mast vegeta papar sol Priprema: Poriluk dobro operite, ocijedite, narežite ga na ploške debljine 1 cm. Stavite ga u posoljenu kipuću vodu, kuhajte oko 10 minuta a zatim ga ocijedite. U prikladnu posudu stavite poriluk, oguljeni, oprani i na kockice narezani krumpir i narezana i oprana svinjska rebra. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri da meso i povrće potpuno omekšaju. Tada dodajte zapržak: na masti popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno kratko pržite a zatim umiješajte mljevenu papriku. Posolite, popaprite, pospite vegetom i zajedno kuhajte oko 5 minuta. Zgotovljeno varivo pospite nasjeckanim celerovim listom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci:

  • 50 dag poriluka
  • 4 krumpira
  • 35 dag suhih svinjskih rebara
  • 2 žlice brašna
  • 1 glavica luka
  • mala grančica celerovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • mast
  • vegeta
  • papar
  • sol

Priprema:

Poriluk dobro operite, ocijedite, narežite ga na ploške debljine 1 cm. Stavite ga u posoljenu kipuću vodu, kuhajte oko 10 minuta a zatim ga ocijedite. U prikladnu posudu stavite poriluk, oguljeni, oprani i na kockice narezani krumpir i narezana i oprana svinjska rebra. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri da meso i povrće potpuno omekšaju. Tada dodajte zapržak: na masti popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno kratko pržite a zatim umiješajte mljevenu papriku. Posolite, popaprite, pospite vegetom i zajedno kuhajte oko 5 minuta. Zgotovljeno varivo pospite nasjeckanim celerovim listom.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)